Μια νέα και υποσχόμενη ή παλιά και λατρεμένη σειρά ετοιμάζεται να κάνει κατάληψη στην οθόνη σου. Η ταινιάρα που περίμενες τόσο καιρό σου κάνει ματάκια από το σαλόνι. Το κοράκι σφύριξε τη σέντρα και τα λιμάρια φιλαράκια σου ήρθαν απρόσκλητα και με άδεια χέρια.

Ανυποψίαστος και απροετοίμαστος γι αυτές τις περιστάσεις συμβιβάζεσαι σιγά σιγά με το απάνθρωπο ξεροσφύρι. Θα πούλαγες την ψυχή σου για μερικά φουντούνια, όμως, στο ντουλάπι σου έχουν ξεμείνει σκόρπια μπαχάρια, ένα σακουλάκι μπέικιν πάουντερ και μια κονσέρβα ντολμαδάκια. Λίγο πιο πέρα στο ψυγείο σου σολάρει καιρό τώρα a capella το φρέον. Εσύ βαριέσαι τα παπούτσια, τα κορδόνια, τ’ αλισβερίσια με τον περιπτερά, την κίνηση της γης την ίδια.

Μην ανησυχείς. Επειδή βαριέσαι να αναπνεύσεις δε σημαίνει ότι πρέπει και να πεινάσεις. Με λίγες γλυκοπατάτες και αυτά που προσπερνάς πάντα μέσα στο σκοτάδι της ντουλάπας σου θα φτιάξεις τα δικά σου κριτσανιστά και εθιστικά τσιπς. Αβάδιστα, αβίαστα σνακ που ψήνονται εχέμυθα στο φούρνο σου. Για να μασουλήσεις μόνος σου ή να τρατάρεις τους γύφτους κολλητούς που αγαπάς τόσα χρόνια.

Κάτσε στον καναπέ σου. Κέρνα το παρεάκι σου. Βάλε ταινία. Μείνε με τις κάλτσες. Τα comfort chips είναι εδώ.

 

Τσιπς Γλυκοπατάτας

2 μεσαίες γλυκοπατάτες
1 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας σκόνη μουστάρδας
2 κουτ. σούπας αλάτι
½ κουτ. σούπας πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφού έχουμε αφαιρέσει την φλούδα και έχουμε κόψει τις άκρες από τις γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες και τις ψήνουμε για 30-35 λεπτά. ‘Ετοιμοι!

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr