Στα αλείμματα με κακάο κανείς δεν λέει όχι… Δεν χαλάμε, λοιπόν, χατίρια σε μικρούς και μεγάλους φαν του είδους και φτιάχνουμε μια κρέμα που καλό θα είναι να φτιάξετε κι εσείς σε διπλή (μην πούμε τριπλή) δόση!

Υλικά
300γρ. φιστίκια ανάλατα
170γρ. άχνη ζάχαρη
45γρ. κακάο
5 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο η ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φιστίκια και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Με μια σπάτουλα σπρώχνουμε από τα τοιχώματα και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, το αλάτι, το κακάο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα* μέχρι να πάρουμε ένα μίγμα με κρεμώδη υφή.

*μπορεί να χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αραβοσιτέλαιο ακόμα.

Διατηρείται στο ψυγείο για ένα μήνα αν δεν φαγωθεί στην επόμενη μισή ώρα που θα το φτιάξετε.