Σαν εκείνη τη αισθησιακή βελούδινη κουρτίνα του κουκλοθέατρου που έβλεπες μικρός, η μαύρη σοκολάτα είναι το ιδανικότερο φόντο για την εντυπωσιακή παράσταση που ετοιμάζει το κάρδαμο. Ο καμβάς πάνω στον οποίο αναδεικνύονται όλα του τα χρώματα και οι μυρωδιές.

Αινιγματικές και κρυμμένες γεύσεις λεμονιού, ευκάλυπτου και λουλουδιών. Μόνο μία μικρή δόση κάρδαμου είναι ικανή να μετατρέψει οποιαδήποτε κοινή – θνητή μαύρη σοκολάτα σε μια ακριβοθώρητη απόλαυση. Ένα μπαχαρικό που δίνει την ευκαιρία στην συνηθισμένη κουβερτούρα σου να γίνει αυτό που ονειρεύονται όλες οι σοκολάτες του κόσμου. Μαύρος χρυσός.

Αρκετά όμως με τις περιγραφές. Η κουρτίνα σηκώνεται και ο πρωταγωνιστής βγαίνει με αυτοπεποίθηση στη σκηνή μας. Η παράσταση ξεκίνησε. Το πιο ζεστό σας χειροκρότημα για αυτή την ταλαντούχα τάρτα, με σοκολάτα και κάρδαμο.

Υλικά
1 φύλλο έτοιμης ζύμης κουρού
10 καρποί κάρδαμο
300ml κρέμα γάλακτος
200γρ. κουβερτούρα
25γρ. βούτυρο
μια φόρμα για τάρτα 23 εκ. και κεραμικές μπίλιες ψησίματος τάρτας

Εκτέλεση

 

Τα πιο μαγικά πράγματα σε αυτή τη ζωή είναι συνήθως και τα πιο απλά. Και αυτή η τάρτα δεν θα γίνει η εξαίρεση αυτού του αιώνιου κανόνα. Εκτός από δύο με τρεις ώρες που θέλει για να κρυώσει, η προετοιμασία της θα απαιτήσει λίγο παραπάνω από μισή ώρα της ζωής σου.

Άπλωσε το φύλο της έτοιμης ζύμης στη ταρτιέρα. Ρίξε τις κεραμικές μπίλιες ψησίματος και ψήσε τη ζύμη για 15 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μετά άνοιξε τους 10 λοβούς κάρδαμου χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, βγάλε από μέσα τους πολύτιμους σπόρους και ζεμάτισέ τους μαζί με 300ml. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.

Βγάλε από τη φωτιά τον κάρδαμο και την κρέμα και πρόσθεσε 200γρ. μαύρη σοκολάτα και σε
κομμάτια και 25γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι. Ανακάτεψε καλά το μείγμα με τους νέους καλεσμένους μέχρι αυτοί να λιώσουν και να γίνουν ένα. Χωρίς να τα αφήσεις να στεγνώσουν και να πήξουν και χύσε αισθησιακά το μείγμα πάνω στη ζύμη που περιμένει υπομονετικά στη βάση της.

Μέχρι να πεις «κάρδαμο» η τάρτα σου είναι έτοιμη και το μόνο που μένει πια είναι 2 με 3 ώρες κουλαρίσματος στο ψυγείο. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.