Ίσως χρειαστείς και λίγο παγωτάκι για αυτά, ίσως και όχι.

Υλικά
1/4 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ. κουβερτούρα υγείας
110γρ. βούτυρο ανάλατο
3 αβγά
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη + 1/3 κούπας για τα μπολ
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τα 60γρ της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το ρἰχνουμε σε ενα μπολ και το βάζουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο. Αλείφουμε με βούτυρο φορμάκια για σουφλέ (ραμεκέν) και τα περνάμε με ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μπεν-μαρί ρίχνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο και ενιαίο μίγμα.

Σε ενα μίξερ χτυπάμε τα αβγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 4-5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα). Ρίχνουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.

Στο μίγμα των αβγών ρίχνουμε το μίγμα τις σοκολάτας (αυτή με το βούτυρο) και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μίγμα

Γεμίζουμε κάθε μπολάκι το 1/3 με το μίγμα με το αλεύρι, και στην μέση ρίχνουμε μια κουτάλια από το μίγμα της παγωμένης σοκολάτας. Καλύπτουμε με το μίγμα με το αλεύρι.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να σκληρύνει το πάνω μέρος. Αφήνουμε να κρυώσει για μισό λεπτό και σερβίρουμε.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr