Η Madame Ginger μάς αποκαλύπτει πού θα φάμε το καλύτερο currywurst στην Ευρώπη και στην Αθήνα, αλλά και τη συνταγή για να το φτιάξουμε στο σπίτι!

Τρώμε: Currywurst

Το βρίσκουμε: Στους δρόμους της Γερμανίας

Mini bio: Η Γερμανίδα Herta Heuwer είχε μια μικρή καντίνα στο Charlottenburg του Βερολίνου. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις είχε τελειώσει και η Herta είχε εξασφαλίσει από τους Βρετανούς στρατιώτες ένα δοχείο κέτσαπ και λίγη σκόνη κάρι, τα οποία ανακάτεψε μαζί με λίγη Worcestershire sauce και περιέχυσε τα λουκάνικα που έψηνε στο γκριλ. Όταν άρχισε να τα πουλάει, οι εργάτες της περιοχής έκαναν ουρές καθημερινά στην καντίνα της, μέχρι που έφτασε το 1951 να πουλάει 10.000 currywurst την εβδομάδα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το αγαπημένο γερμανικό street food που αποτελεί πλέον ίσως και «παραδοσιακό» πιάτο της Γερμανίας.

Τρώγεται: Σε πλαστικό πιατάκι με μικρό πιρούνι.

Αν το παραγγείλετε, θα φάτε: Ένα παχουλό και κοντό χοιρινό λουκάνικο το οποίο πρώτα βράζεται και στη συνέχεια τηγανίζεται. Σερβίρεται με ελαφρώς πικάντικη κέτσαπ ανακατεμένη με μπόλικο κάρι σε σκόνη και πατάτες τηγανητές.

street-food

Τo καλύτερο currywurst θα το βρείτε: Στο Konnopke’s στο Βερολίνο, όπου εναλλακτικά σερβίρεται με πατατοσαλάτα με γιαούρτι.

Συνοδεύεται με: Draft μπίρα ή αν το κρύο είναι τσουχτερό με ένα ποτήρι Glühwein (ζεστό κρασί με μπαχαρικά).

Στην Αθήνα το απολαμβάνουμε: Στο Schweinchen Dick (Ιάκχου 9-11, Γκάζι).

Και μια συνταγή της Madame Ginger για να κάνετε currywurst στο σπίτι:

DIY @ Home: Για τη συνταγή χρειαζόμαστε γερμανικά λουκάνικα Bratwurst (τα βρήκα στον Μουτεβελή) τα οποία πρέπει να βράσουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια να ψήσουμε στην γκριλιέρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ κέτσαπ, σκόνη σε κάρι και λίγες σταγόνες Worcestershire sauce και σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα και τηγανητές πατάτες.