Οι διάσημοι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες είναι από τα πιο διάσημα street food και στους ελληνικούς δρόμους. Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι αρέσουν και σε εσάς πολύ, αποφασίσαμε να μάθουμε και να σας παρουσιάσουμε ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα φαλάφελ.

Mini bio: Οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου ανακάλυψαν το φαλάφελ ως υποκατάστατο του κρέατος κατά την περίοδο της Νηστείας. Από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, το φαλάφελ ταξίδεψε σε όλη τη Μέση Ανατολή με τους εμπόρους και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο με τους ταξιδιώτες και τους μετανάστες.

Το βρίσκουμε στους δρόμους: Σε αραβικές χώρες, στο Ισραήλ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τρώγεται: Στο χέρι.

falafel

Αν το παραγγείλετε, θα φάτε: Μια αραβική πίτα με 3-4 φαλάφελ, φρέσκα λαχανικά και σος ταχινιού ή χούμους. Τα φαλάφελ είναι μικρά κεφτεδάκια από ρεβίθια και λαχανικά.

Τα καλύτερα φαλάφελ θα τα βρείτε: Στo Hakosem & στο Ha’zkenim στο Τελ Αβίβ, στο Halal Cart στη Νέα Υόρκη.

Στην Αθήνα το απολαμβάνουμε: Στο Baba Ghanoush στο Παγκράτι (Εμπεδοκλέους 25), στο Falafellas (Αιόλου 51, κέντρο) και στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλάδος (3ης Σεπτεμβρίου 56, κέντρο).

DIY @ Home: Χτυπάμε σε μίξερ πολυκόφτη, 250γρ. μουλιασμένα ρεβίθια, ½ κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό, ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν, ½ κ.γ. κύμινο, ½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη, ¼ κ.γ. κάρδαμο, ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. αλάτι, 3-5 κ.σ. παγωμένο νερό, 1½ κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε τα φαλάφελ και τα τηγανίζουμε σε σησαμέλαιο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Δείτε επίσης:
Είσαι για φαλάφελ; Αυτές είναι οι 10 καλύτερες διευθύνσεις της πόλης!