To ξύσμα των εσπεριδοειδών χρησιμοποιείται τόσο συχνά στη ζαχαροπλαστική! Και μπορεί η διαδικασία είναι απλή θέλει όμως τον τρόπο της. Εμείς θα σας δείξουμε 3 διαφορετικούς.

Θα χρειαστείτε:
1 τρίφτη κοινό για τυρί
Peeler λαχανικών – πατάτας
Ειδικό εργαλείο για ξύσμα εσπεριδοειδών (zester)
Ξύσμα από πορτοκάλι

Ρίχνετε ένα μέρος της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας, σε ένα μπολ.

Παίρνετε τον τρίφτη του τυριού, χρησιμοποιώντας τη λεπτή και όχι τη χοντρή του πλευρά και ξύνετε το πορτοκάλι κατ’ ευθείαν μέσα στη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο δε χάνετε ούτε σταγόνα από τα αιθέρια έλαια του φρούτου τα οποία «εγκλωβίζονται» στη ζάχαρη και το αρωματικό αποτέλεσμα είναι πιο πλούσιο και ντελικάτο. Αν ξύσετε το πορτοκάλι πάνω σε επιφάνεια κοπής ή οπουδήποτε αλλού, χάνετε τμήμα του αρώματος και της γεύσης του φρούτου.

Είναι πολύ σημαντικό όταν παίρνετε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή σας, να μη φτάνετε στο λευκό τους τμήμα. Θα πρέπει να παραμείνετε στο εξωτερικό μέρος του φλοιού έτσι ώστε να πάρετε στο μέγιστο τη γεύση και τα αρώματά τους.

Φλούδα από λεμόνι

Παίρνετε τον αποφλοιωτή των λαχανικών και αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα από το λεμόνι, αποφεύγοντας το λευκό μέρος της φλούδας. Με τον ίδιο τρόπο θα πάρετε τη φλούδα και από το πορτοκάλι.

«Νήματα» από λάιμ

Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο για «ξύσιμο» εσπεριδοειδών (ζέστερ), κρατάτε σταθερά το φρούτο και πιέζοντας βγάζετε λεπτά νήματα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε κάποιο γλυκό ή για να το διακοσμήσετε.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr