Πριν οι σεφ μας δείξουν πώς ψιλοκόβουν το κρεμμύδι με μαχαίρια του σεφ και με απίστευτη ταχύτητα ή πριν μπει στη ζωή μας ο πολυκόφτης, η λύση ήταν πάντα το χέρι. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, λοιπόν, μας δείχνει πόσο εύκολο είναι.

mamalakis-kremmudia-step1

* Καθαρίζετε το κρεμμύδι. Πάνω από ένα πιάτο, πιάνετε με το ένα χέρι το κρεμμύδι και με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίζετε να το χαράζετε αρκετά βαθιά οριζοντίως, καθέτως και πλαγίως.

mamalakis-kremmudia-step2

* Με αυτό τον τρόπο, σιγά σιγά τα μικρά κομματάκια θα αρχίσουν να πέφτουν από μόνα τους στο πιάτο.

mamalakis-kremmudia-step3

* Μέσα σε 2 λεπτά το πιάτο θα γεμίσει από μικρά κομματάκια κρεμμυδιού, έτοιμα για κάθε χρήση, είτε για να τα προσθέσετε στο φαγητό είτε στη σαλάτα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr