Ψάχνουμε και βρίσκουμε μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη! Αυτή τη φορά βρήκαμε τις πιο εύκολες βινεγκρέτ, που θα κάνουν τη διαφορά στη σαλάτα μας.

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Εσείς, απλά διαλέξτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας…

Εξωτική βινεγκρέτ
Ρίχνετε σε ένα βάζο 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, χυμό από 1 λάιμ, 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, 1 κουτ. σούπας σουσάμι, αλάτι και πιπέρι. Το κλείνετε και χτυπάτε πολύ καλά. Σερβίρετε πάνω από πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

Γιαουρτένια βινεγκρέτ
Ρίχνετε σε ένα βάζο ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, 3 κουτ. σούπας γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Το κλείνετε και χτυπάτε πολύ καλά. Σερβίρετε πάνω από πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή
Ρίχνετε σε ένα βάζο ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 1 λεμόνι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 2 κουτ. σούπας ξίδι, 1 κουτ. γλυκού μέλι, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Το κλείνετε και χτυπάτε πολύ καλά. Σερβίρετε πάνω από πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή άλλη σαλάτα της επιλογής σας.

Δείτε περισσότερα Olivetips ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr