Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
1. Την αποκαλυπτική βιογραφία «Μελάνια Τραμπ – Στα άδυτα της επιρροής της Πρώτης Κυρίας» της βραβευμένης με Pulitzer Mary Jordan
Για ορισμένους είναι απλώς η πιο σέξι Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όλων των εποχών, για άλλους ένα άλυτο μυστήριο. Η μόνη εκ των έσω βιογραφία της, αποκαλύπτει όλη την αλήθεια γύρω από μια αινιγματική και πανίσχυρη γυναίκα.

Σε πλήρη αντίθεση με τον πληθωρικό και υπερβολικά εξωστρεφή σύζυγό της, η Μελάνια Τραμπ είναι η προσωποποίηση της αξιοπρέπειας και της σοβαρότητας. Ωστόσο, ο ρόλος της δεν είναι διακοσμητικός, δεν εξαντλείται στο να είναι μια πανέμορφη θηλυκή παρουσία δίπλα στον εκκεντρικό Πλανητάρχη. Η Mary Jordan, η συγγραφέας της πιο αποκαλυπτικής βιογραφίας που έχει γραφτεί ποτέ για τη Μελάνια, είναι δημοσιογράφος βραβευμένη με Pulitzer. Στο βιβλίο της αποτυπώνει μια Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ η οποία στην πραγματικότητα έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον Λευκό Οίκο απ’ ό,τι φαντάζεται η πλειονότητα του κόσμου. Η Jordan αναλύει λεπτομερώς πώς η Μελάνια έχτισε μια δημόσια εικόνα, εξεπίτηδες, εντελώς διαφορετική από τον αληθινό της χαρακτήρα. Μοιάζει απόμακρη, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια της Ουάσινγκτον. Κι όμως, δεν ανήκει μόνο τυπικά στο στενό κύκλο του Προέδρου Τραμπ, αλλά η Μελάνια είναι αυτή που τον επηρεάζει δραστικά για ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις. Με μαρτυρίες συνεργατών που γνωρίζουν πολλά και μιλούν δημόσια για πρώτη φορά, καθώς και με στοιχεία τα οποία ποτέ πριν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, το βιβλίο της Mary Jordan, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του βίου της σημερινής Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Με έμφαση στο πώς διαχειρίστηκε τη φυσική γοητεία και τα σωματικά της θέλγητρα, χωρίς ποτέ να αλλάξει τον χαρακτήρα και τις ηθικές της αρχές. Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη συγκλονιστική βιογραφία της Mary Jordan «Μελάνια Τραμπ – Στα άδυτα της επιρροής της Πρώτης Κυρίας».

2. Το Olive Νοεμβρίου, με 80 απολαυστικές συνταγές αλλά και όλα τα μυστικά για απολαυστικά όσπρια και τις σούπες.

«ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΣ»

Στο OLIVE Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μαγειρεύουμε απολαυστικά ΟΣΠΡΙΑ & ΣΟΥΠΕΣ! Ετοιμάζουμε 80 λαχταριστές συνταγές που τρώγονται με πάθος! Σούπες κλασικές, βελουτέ, με όσπρια, που ζεσταίνουν την ψυχή μας και γίνονται το ιδανικό φθινοπωρινό comfort food. Σας έχουμε πιάτα που γίνονται εύκολα και κάνουν την καθημερινότητά μας πιο ζεστή, αρωματική και απολαυστική από ποτέ!

-Μαγειρεύουμε τα όσπρια σε κατσαρόλες, ταψιά και τηγάνια, και ετοιμάζουμε: Σαλάτες με όσπρια και αγαπημένα υλικά σε απρόσμενους συνδυασμούς, Κυρίως πιάτα με όσπρια που τρώγονται με το πιρούνι, Κλασικές αγάπες, όπως η φασολάδα, οι φακές και τα ρεβίθια…

-Φτιάχνουμε σούπες να τις φας με το… κουτάλι! Τις βελουτέ του φθινοπώρου, τις κυριακάτικες με ψάρι, κρέας, κιμά ή κοτόπουλο, τις διάσημες έθνικ με μεσογειακά χαρακτηριστικά, τον εθνικό μας τραχανά!

Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:

Σούπες με περιεχόμενο
Η µοσχαρόσουπα, η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα, τα γιουβαρλάκια και η βραστή γίδα µάς γυρνούν πίσω στον χρόνο και µας ξυπνούν αναµνήσεις από τα πιο νόστιµα οικογενειακά τραπέζια. Μας τις σερβίρει ο Σωτήρης Ευαγγέλου.

Μοσχάρι βραστό µε λαχανικά & κριθαράκι, Γίδα βραστή, Ψαρόσουπα κακαβιά, Κοτόσουπα µε ρύζι αυγολέµονο, Γιουβαρλάκια.

Όσπρια με το κουτάλι
Η Μαρία Διακάτου τα μαγειρεύει σούπα σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που θα τα έφτιαχνε μια προκομμένη μαμά, μια γιαγιά που θέλει να σε καλομάθει. Με φρέσκα εποχικά υλικά, προσθέτοντας όμως και ένα-δύο επιπλέον στοιχεία, που θα λατρέψετε.

Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές & πράσα, Οσπριάδα με λαχανικά, Φακές λεμονάτες με κύμινο & ταχίνι, Σούπα φάβας με συριανό λουκάνικο με μάραθο, Μαυρομάτικα με μυρώνια & ταραμά, Ροβίτσα με μαραθόριζα & τζίντζερ.

Οι βελούδινες
Ο Γκίκας Ξενάκης μας ετοιμάζει βελουτέ θρεπτικές, γεμάτες χρώμα και αρώματα, το τέλειο comfort food. Ζεσταίνουν ψυχή και σώμα και μας χαλαρώνουν. Σας έχουμε:

«Καπουτσίνο» γλυκιάς κολοκύθας με καρδάμωμο, Βελουτέ πατάτας με πράσα & απάκι, Βελουτέ με ψητό κουνουπίδι, φουντούκια & λάδι λευκής τρούφας, Μανιταρόσουπα, Βελουτέ καρότου, αρωματισμένη με τζίντζερ & σησαμέλαιο.

Το καρέ του τραχανά
Ο Γρηγόρης Χέλμης δίνει ραντεβού με το εθνικό μας ζυμαρικό, τη γεύση που μας μεγάλωσε, τον απλό, τον λιτό και τον πέρα για πέρα αυθεντικό τραχανά.

O κλασικός του χωριού μου, Ο εναλλακτικός της γιαγιάς μου, Ο δικός μου τραχανάς, Χάχλες Μυτιλήνης σαν πίτσα.

Τα κάναμε σαλάτα!
Ρεβίθια, φακές, μαυρομάτικα, ροβίτσα και οσπριάδα αποκτούν διαφορετική ταυτότητα, αυτήν της σαλάτας, όταν παντρεύονται με ολόφρεσκα λαχανικά εποχής και ξεχωριστά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, σε συνταγές του Φάνη Μαϊκαντή.

Οσπριάδα σαλάτα με σιτάρι & καπνιστή πέστροφα, Φακές σαλάτα με μυρωδικά, αμύγδαλα & σος γιαούρτι – λεμόνι, Ροβίτσα σαλάτα με αβοκάντο & πράσινο μήλο, Μαυρομάτικα σαλάτα με λάχανο, βασιλικό & dressing με πελτέ, Ρεβίθια ψητά σαλάτα με παντζάρι, λούζα & ξινοτύρι.

Σούπερ χορταστικές
Όσπρια και ζυμαρικά παντρεύονται με εποχικά λαχανικά και κάποιο ψάρι ή κιμά σε σούπες ιδανικές για κυρίως γεύμα, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου. Ας μαγειρέψουμε:

Σούπα με καπνιστή πέστροφα, Φακές με σπανάκι, κολοκύθα & γιαούρτι, Σούπα με κεφτεδάκια, σπανάκι & ζυμαρικά, Βελουτέ γλυκοπατάτας με κρουτόν από πίτα.

Τα πιρουνάτα
Τα όσπρια είναι θρεπτικά και πανεύκολα να γίνουν. Η Funky Cook, κατά κόσμον Εύα Μονοχάρη, μας δείχνει τον τρόπο να τα απολαμβάνουμε εύκολα και νόστιμα όχι σε σούπα, αλλά με το πιρούνι!

Φακόρυζο με κιμά & μπαχαρικά, Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά & ντομάτα, Λαχανόρυζο με φασόλια, Σπαγγέτι με σάλτσα από φακές & μανιτάρια, Σουπιές με φασόλια μαυρομάτικα & μάραθο, Πικάντικο μοσχαράκι & χούμους με ψητό κουνουπίδι, Φάβα με μοσχαρίσιο συκώτι & βαλσάμικο.

Με της εποχής τα ζαρζαβάτια
Φέρνουμε στο αστικό τραπέζι τη νοστιμιά της σούπας με φθινοπωρινά λαχανικά, που έχει την τιμητική της αυτή την εποχή. Απολαμβάνουμε:

Σούπα με μπρόκολο & τσιγαριστές πατάτες, Μινεστρόνε με κριθαράκι, σπανάκι & πέστο, Σούπα με γογγύλια, Σούπα με σελινόριζα & κινόα, Μανιταρόσουπα με ζωμό λαχανικών, Σούπα αυγολέμονο με γλυκοπατάτες, κολοκύθα, πατάτες & σέλινο.

Με διεθνές διαβατήριο
Φιλοξενούμε στην κουζίνα μας απίθανες σούπες απ’ όλο τον κόσμο, από γαλλική κρεμμυδόσουπα και ιταλική μινεστρόνε μέχρι νταλ από την Ινδία και σούπες από την Απω Ανατολή, αλλά και τη δική μας φασολάδα, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου. Είναι όλες διάσημες και τρώγονται αχνιστές:

Σούπα νταλ με κόκκινες φακές (Ινδία), Γαριδόσουπα Tom Yum (Ταϊλάνδη), Σούπα miso με μανιτάρια σιιτάκε (Ιαπωνία), Πατσάς κόκκινος (Ισπανία), Μινεστρόνε (Ιταλία), Μπουγιαμπέσα (Γαλλία), 104 Κρεμμυδόσουπα (Γαλλία), Σούπα με καλαμπόκι (Μεξικό).

Τα αλμυρά γλυκά
Απλά υλικά από το ψυγείο και το ράφι κάνουν την καλύτερη παρέα µε το µέλι και τον ανθό αλατιού και µεταµορφώνονται σε υπέροχα επιδόρπια! Μπαίνουν στον φούρνο:

Καραµελωµένοι ξηροί καρποί ψημένοι στον φούρνο µε µέλι & αλάτι, Μπακλαβάς µε µέλι
& αλάτι, Μπισκότα µε βρώµη & δηµητριακά, Cheesecake µε αλµυρή σος µελιού, Βραστό κέικ λεµόνιου µε µέλι, Τάρτα µήλου µε αµύγδαλα & µέλι.

Ακόμα μη χάσετε…

– Ιστορία της γεύσης: Κοτόσουπα αυγολέμονο, από τη Μελίσσα Στοΐλη
– Συνέντευξη με τον σεφ Φάνη Μαϊκαντή, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Panigyri Festival Food στη Σαντορίνη
– Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν
– Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη
– Τρώμε στο εστιατόριο Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο και μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.