Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου με το συναρπαστικό ταξιδιωτικό του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ρουσία».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ. Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.

Ένα πολύ ιδιαίτερο έργο, το συναρπαστικό και συγκινητικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» του Νίκου Καζαντζάκη, προσφέρει αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο από τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, ύστερα από μια σειρά επισκέψεών του σε μια χώρα που δεν έμοιαζε με καμίαν άλλη: Τη Σοβιετική Ένωση. Ο Καζαντζάκης γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός κοινωνικού και πολιτικού πειράματος, πρωτοφανές στην παγκόσμια ιστορία. «Συχνά δεν έβλεπα ό,τι θα πεθυμούσα, και το είπα. Συχνά έβλεπα ό,τι περίμενα, και το είπα. Δεν καταδέχτηκα να κρύψω μήτε το καλό μήτε το κακό. Απ’ όλους τους δρόμους προσπάθησα ν’ ακολουθήσω τον πιο δύσκολο, δηλαδή τον πιο έντιμο» γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, εκφράζοντας τα αντιφατικά συναισθήματα που βίωσε στη Ρωσία. Αλλά, επικαλούμενος το καθήκον του ως συγγραφέα και στοχαστή, ο Καζαντζάκης ξεκαθαρίζει ότι «αυτή ‘ναι η σημερινή Σοβιετική Ρουσία. Χωρίς προκατάληψη καμιά, με συγκίνηση και σαφήνεια, όσο μπορούσα, προσπάθησα να τη δω και να τη ζήσω. Επέβαλα συχνά πειθαρχία στην καρδιά μου, για ν’ αφήσει το νου να δει και να μιλήσει λεύτερα».

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το εκπληκτικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr