Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με τον εκπληκτικό «Τελευταίο Πειρασμό» σε έναν και μοναδικό πολυτελή σληρόδετο τόμο 564 σελίδων.

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Ο «Τελευταίος Πειρασμός» είναι ένα βιβλίο που προκάλεσε σεισμό τόσο με την έκδοσή του, όσο και με την μεταφορά του στον κινηματογράφο. Θεωρήθηκε βλάσφημο, καθώς παρουσίαζε τον Ιησού με όλες τις αδυναμίες και τα πάθη ενός απλού ανθρώπου. Γι’ αυτό ακριβώς ο Νίκος Καζαντζάκης βρέθηκε στο επίκεντρο ενός κυκλώνα επικρίσεων, ενώ συζητήθηκε ακόμη και ο αφορισμός του από την Εκκλησία της Ελλάδος. Παρόλ’ αυτά, ο «Τελευταίος Πειρασμός» είναι ένα μεγαλειώδες μυθιστόρημα, τολμηρό όχι μόνο ως προς το θέμα του, αλλά και για την συγκλονιστική του αφήγηση, το ύφος γραφής και τις πανίσχυρες εικόνες που φιλοτεχνούνται από τον Καζαντζάκη στις σελίδες του.

Μετά από τον «Καπετάν Μιχάλη», το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», τους «Αδερφοφάδες» και την «Ασκητική», το «Πρώτο Θέμα» αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου προσφέρει στους αναγνώστες του τον εκπληκτικό «Τελευταίο Πειρασμό» σε έναν και μοναδικό σκληρόδετο τόμο 564 σελίδων.

Μην το χάσετε!