Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συναρπαστικό «Ταξιδεύοντας Ισπανία» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, κλείνοντας αυτή την Κυριακή 13 Μαΐου με το πιο ποιητικό από τα ταξιδιωτικά συγγράμματα, το «Ταξιδεύοντας Ισπανία». Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο μεγάλος Κρητικός «η εξομολόγηση τούτη μακάρι να ’χει την αξία μιας καλής πράξης τίποτα μεγαλύτερο δεν πεθυμάει. Γιατί δεν κάνω τέχνη. Αφήνω την καρδία μου να φωνάζει». Η πένα του Καζαντζάκη μεταφέρει μοναδικά τον παλμό και το φλέγον πάθος της συγκεκριμένης χώρας, η οποία τον καταγοήτευσε, όπως φαίνεται από φράσεις όπως «η Ισπανία αντρείευε την καρδιά μου. Έβλεπα τους σταυρωμένους Χριστούς με τα πηχτά τους αίματα, και συνήθιζε το μάτι μου. ‘Έβλεπα τις γυναίκες να χορεύουν, και χτυπούσαν σαν καστανιέτες τα μελίγγια μου. Άκουγα τις βραχνές φωνές, τις καμπάνες, τα βούκινα. έτρωγα κόκκινες πιπεριές, κρέατα με βαριά μπαχαρικά, έπινα κρασί μπρούσκο της Καστίλιας –δυνάμωναν οι πέντε μου αίστησες. Ήμουν μόνος, ελεύτερος».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Πρόκειται για μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν.

Μην χάσετε την Κυριακή 13 Μαΐου το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το εκπληκτικό «Ταξιδεύοντας – Ισπανία» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.