Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. To συγκλονιστικό μπεστ σέλερ του John Grisham «Η Ομολογία»

Ένας βιαστής και δολοφόνος ξεφεύγει, ενώ στη θέση του ένας αθώος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή, για να παραπλανάται εύκολα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει η μοίρα, η οποία, κάποιες φορές, τιμωρεί με το δικό της τρόπο τον πραγματικό ένοχο.

Το κεντρικό πρόσωπο της «Ομολογίας», ενός από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή μυθιστορήματα του John Grisham, είναι ο Τράβις Μπόιετ, ο οποίος το 1998 απαγάγει, βιάζει και σκοτώνει μια πανέμορφη έφηβη, μαθήτρια γυμνασίου και cheerleader στην πόλη Σλόουν του Τέξας. Ο Μπόιετ ξεφορτώνεται το πτώμα του άτυχου κοριτσιού, θάβοντας το στο Τζόπλιν του Μιζούρι, 6 ώρες μακριά από το Σλόουν. Όταν επιστρέφει εκεί, παρακολουθεί απαθής την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν αφροαμερικανό παίκτη ράγκμπι και τοπικό ήρωα, τον Ντόντι Ντραμ. Ο Ντραμ θα καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, δηλαδή σε θανάτωση με ένεση δηλητηρίου. Εν αναμονή της εκτέλεσής του, ο Ντραμ θα παραμείνει φυλακισμένος για 9 χρόνια, ενώ ο δικηγόρος του παλεύει να τον σώσει και ακτιβιστικές οργανώσεις διοργανώνουν διαδηλώσεις και επεισόδια. Στο μεταξύ, ο Μπόιετ ανακαλύπτει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν επιδέχεται επέμβασης. Με την προοπτική του βέβαιου θανάτου και της ζωής που τελειώνει, ο Μπόιετ αποφασίζει να πει την αλήθεια, να ομολογήσει τα εγκλήματά του. Ωστόσο, θα καταφέρει άραγε αυτός, ένας ένοχος να πείσει δικηγόρους, δικαστές και πολιτικούς ότι ετοιμάζονται να εκτελέσουν έναν αθώο; Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει για όλους με την «Ομολογία» -αλλά το φινάλε της ιστορίας θα είναι εντελώς αναπάντεχο.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Η Ομολογία» του John Grisham.

Ποιος είναι ο John Grisham
Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο John Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας όμως γρήγορα πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο. Παρότι γνώρισε πολλές φορές την απόρριψη μέχρι να καταφέρει να εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα, A Time to Kill, το 1988, μόλις τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των πιο επιτυχημένων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημά του The Firm, το οποίο έγινε μια cult κινηματογραφική ταινία. Τα έργα του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν μεταφερθεί στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη.

3. Το Olive Ιουνίου, με 80 συνταγές που ευωδιάζουν καλοκαίρι!

Αυτή την Κυριακή το Οlive Ιουνίου γιορτάζει στο ΘΕΜΑ τις Γεύσεις του Ήλιου μέσα από 80 συνταγές που ευωδιάζουν καλοκαίρι!

«H ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ»

Mαγειρική με τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού!
Ο ήλιος τον Ιούνιο αλλάζει το φως και μαζί με τις πρώτες ζέστες ωριμάζουν τα πιο ζουμερά προϊόντα της χρονιάς. Εμείς, στο Olive, μαγειρεύουμε τα πιο νόστιμα πιάτα, με πρώτες ύλες από κήπους και μποστάνια, από θάλασσες και χωράφια.
Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι στην κουζίνα μας με 80 συνταγές εμπνευσμένες από όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε στο Olive Ιουνίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Πράσινο από το μποστάνι
Σπανάκι και κουκιά, αγκινάρες και αρακάς, φασολάκια και κρεμμυδάκια μαζί με μυρωδικά και σκόρδο, μαγειρεμένα σε κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά γίνονται τα πιο νόστιμα πράσινα της χρονιάς, από τα χέρια του Γκίκα Ξενάκη.
Μαραθοκεφτέδες µε καρυδάτη σκορδαλιά, Κολοκυθανθοί γεµιστοί µε πράσα & ξινόχοντρο, Αρακάς λεµονάτος µε κουκιά & γλυκοπατάτα, Κρύα σαλάτα µε φασολάκια, κατσικίσιο τυρί, βερίκοκα & δυόσµο, Πλαστός Θεσσαλίας µε σπανάκι, βλίτα, φέτα & µάραθο.

Κάθε μέρα καλοκαίρι
Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γευστικό γρίφο της καθημερινότητας, με πιάτα ζυμαρικών που κλείνουν μέσα τους την ευωδιά και τη νοστιμιά των υλικών της εποχής.
Κεφτεδάκια µπλουµ µε χυλοπιτάκι, Δροσερή µακαρονοσαλάτα µε πέστο από κολοκυθάκια, Σουφλέ µουσακά µε ριγκατόνι, Πλεξούδες µε στραπατσάδα, Ψάρι λεµονάτο µε κριθαράκι στον φούρνο, Τριβελάκι µε κοτόπουλο, λεµόνι & µαϊντανό, Μακαρονάδα µε κρύα σάλτσα ντοµάτας, αντζούγιες και µπούκοβο.

Ένα στο χέρι
Η «βρώμικη» πλευρά της γαστρονομίας στη σπιτική της εκδοχή, σε συνταγές του Μάκη Γεωργιάδη, που ενώνουν κουλτούρες όλης τη γης στην ίδια κουζίνα.
Αρέπας µε τονοσαλάτα, Τυλιχτό µε φαλάφελ, Λουκάνικα µε πατάτες & πικάντικη σάλτσα µε κάρυ, Τορτίγιες γεµιστές, Πιροσκί µε γέµιση πατάτας & γέµιση κιµά, Τηγανητές µπανάνες.

Κόκκινο της φωτιάς
Ο Φάνης Μαϊκαντής μας υπενθυμίζει ότι η ντομάτα έχει καρδιά ελληνική, γι’ αυτό ταιριάζει στα λαδερά του καλοκαιρινού μποστανιού. Στις κατσαρόλες του μαγειρεύονται κολοκύθια και μελιτζάνες, φασολάκια και μπάμιες, πατάτες
και άλλα, όλα στο χρώμα του πάθους.
Κρύα ντοµατόσουπα µε αγγουράκι πίκλα, φράουλες & βασιλικό, Σοφεγάδα φούρνου µε µυρωδικά & τσαλαφούτι, Κοτόπουλο µπούτι µε φασολάκια & σπετσιερικό, Σαρδέλες πλακί µε αρακά, µάραθο & καπνιστή πάπρικα, Ντοµατοκεφτέδες µε ξελουριστό µπακαλιάρο.

Σήμερα ψήνουμε
Ανάβουμε κάρβουνα μαζί με τον Σωτήρη Ευαγγέλου και ψήνουμε το κρέας και τον κιμά μας, τα λαχανικά και τα φρούτα εποχής, σε βεράντες, αυλές και ταράτσες, για αξέχαστα οικιακά μπάρμπεκιου.
Μαριναρισµένες πανσέτες στη σχάρα µε σπαστές πατάτες, Κοτόπουλο µαριναρισµένο σε γιαούρτι, κάρι, µε ρύζι basmat, Μπριζολάκια από µοσχαράκι γάλακτος µε σάλτσα τσιµιτσούρι, Κεφτεδάκια στη σχάρα µε ψητές πιπεριές & ντοµάτες, Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα µε σαλάτα φαγόπυρου.

Τα κλασικά της Κυριακής
Σας ετοιμάζουμε μαζί με τον Γιώργο Δημήτρακόπουλου κλασικά και αγαπημένα πιάτα δοσμένα λίγο διαφορετικά, από παστίτσιο και μουσακά μέχρι κολοκυθάκια αυγολέμονο και παπουτσάκια, που θα τα αγαπήσει από την αρχή όλη η οικογένεια.
Μουσακάς µε πουρέ καπνιστής µελιτζάνας, Παπουτσάκια µε σπιτικό πουρέ πατάτας, Κολοκυθάκια γεµιστά µε κιµά κοτόπουλου & αυγολέµονο µε σαφράν, Μπιφτέκια µε πατάτες & τυριά, γκρατινέ, Παστίτσιο µε φύλλο.

Μεζές ψαρίσιος
Το καλοκαίρι μάς βάζει στους νόστιμους ρυθμούς της μικρής μπουκιάς και της μοιρασιάς με πρώτη ύλη από θάλασσες. Τις συνταγές έχει ο Γρηγόρης Χέλμης.
Γαύρος σε κουρκούτι ρεβιθιού τηγανητό & κρέµα λεµόνι, Σκουµπρί µε πράσα στον φούρνο, Κολιομακαρονάδα, Σαρδέλες στη λαδόκολλα.

Τροφή για θρέψη
Πιάτα χορταστικά αλλά με λίγες θερμίδες, κάποια φουλ σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όλα όμως υψηλής θρεπτικής αξίας.
Κεφτέδες µπακαλιάρου µε σαλάτα καρότο-αγγούρι, Τσίλι κον κάρνε µε πουρέ πατάτας στον φούρνο, Smoothie bowl µε µάνγκο, Κοτόπουλο στρογκανόφ µε µανιτάρια & ρύζι basmati, Μπανανόψωµο µε κανέλα.

Buon appetito
Η Ιταλία στην καλύτερη και πιο νόστιμη εκδοχή της μέσα από τρία signature πιάτα.
Πορκέτα (πανσέτα ρολό) µε σος πορτοκαλιού & πατάτες, Μπρουσκέτα µε µπουράτα, µαρµελάδα κρεµµυδιών, φρέσκα σύκα & προσούτο, Κλασικό τιραµισού.

Πάρε ένα κομμάτι
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μάς υπογράφει πως ένα μόνο κομμάτι από το σοκολατένιο αλλά δροσερό τσιζκέικ του, την εξωτική τάρτα καρύδας ή το αφράτο κέικ λεμονιού του είναι απλά η αρχή για το επόμενο.
Τσιζκέικ σοκολάτα, Κέικ λεµονιού µε βανίλια & γλάσο, Τάρτα καρύδας µε αµυγδαλόψιχα & τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού.

Η μπανάνα, το φρούτο της καρδιάς μας!
Ο Δημήτρης Μαλανδρένης μας μιλάει για τη νοστιμιά της κρητικής μπανάνας και μας μαγειρεύει απίθανες συνταγές.
Ταµάλ κρητικής µπανάνας µε κατσικίσια µυζήθρα & σταµναγκάθι, Χοιρινή τηγανιά µε κρητικές µπανάνες & µούσµουλα, Κρητικές µπανάνες µε γαρίδες & απάκι ψηµένες στη φλούδα τους.

Οι νοστιμιές της Καλύμνου
Ο αγαπητός σεφ Μιχάλης Μάρθας μοιράζεται μαζί μας μοναδικές γευστικές μνήμες μέσα από συνταγές της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Μυρµιζέλι µε ψητή µελιτζάνα & καπνιστή ρέγκα, Εφτάζυµο, Ντολµάδες µε κολοκύθα, δυόσµο & γαρίδες Κοιλάδας, Χταποδοκεφτέδες µε κρέµα κοπανιστής, Υριστές Καλύµνου.

 

Ακόμα!
-Συνέντευξη με τη σεφ του By the glass, Κυριακή Φωτοπούλου!
-Βόλτα για έθνικ street food στο Σύνταγμα.
-Τα κρασιά του μήνα!
-Δροσερά κοκτέιλ.
-Τα μυστικά του καφέ.
Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.

Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.