Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. To συνταρακτικό αστυνομικό θρίλερ του Richard Montanari
«Ο Συλλέκτης»

Ο «κακός» της ιστορίας έχει εμμονή με τα παζλ, μόνο που η δική του εικόνα συντίθεται από μια σειρά εγκλημάτων. Στο διαταραγμένο -πλην διαβολικό- μυαλό του, κάθε θύμα είναι και ένα κομμάτι που τοποθετείται στη θέση του.

Κορυφαίο δείγμα της αξεπέραστης μαστοριάς του Richard Montanari στη δημιουργία σασπένς, «Ο συλλέκτης» είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Ο Montanari καταφέρνει κάτι μοναδικό: Να δίνει την εντύπωση στον αναγνώστη ότι η αγωνία έχει φτάσει στο ζενίθ σε κάποιο συγκεκριμένο επεισόδιο της ιστορίας -μόνο και μόνο για να οδηγήσει την αφήγηση στην επόμενη, εντελώς αναπάντεχη κορύφωση. Κι ύστερα σε μια άλλη και σε μια άλλη, έως την απόλυτη ανατροπή στο φινάλε του βιβλίου. Στον «Συλλέκτη», ο Richard Montanari αναθέτει ρόλο πρωταγωνιστών στους ντετέκτιβ Κέβιν Μπερν και Τζέσικα Μπαλζάνο, από τη Μονάδα Ειδικών Ερευνών της αστυνομίας της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. Όλα αρχίζουν από ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, με κάποιον άγνωστο να ομολογεί ότι είναι ο δράστης ενός εγκλήματος προ πολλού ξεχασμένου. Μπερν και Μπαλζάνο φεύγουν αμέσως για να τον συλλάβουν, αλλά στο σημείο από όπου έγινε η κλήση, το μόνο που περιμένει το δίδυμο των αστυνομικών είναι τα πειστήρια ενός φριχτού εγκλήματος τα οποία άφησε πίσω του ο κακούργος. Κατόπιν, ανακαλύπτεται άλλο ένα άτυχο θύμα της μανίας του δράστη, μια γυναίκα, η οποία είχε θέσει ως σκοπό της ζωής της να τον στείλει στη φυλακή. Οι δύο ντετέκτιβ συνειδητοποιούν ότι όσο αδίστακτος και δαιμόνιος είναι ο εγκληματίας που καταδιώκουν, είναι άλλο τόσο και παρανοϊκός. Διότι, αυτό που προσπαθεί να πετύχει, είναι να συνθέσει ένα μακάβριο «παζλ φόνων». Και η κούρσα με το χρόνο ξεκινά, ώστε να τερματιστεί το αποτρόπαιο παιχνίδι του Κακού.

Richard Montanari: Ο μετρ του σασπένς και των αστυνομικών θρίλερ
Έχοντας γράψει έως σήμερα 14 μυθιστορήματα και μετά από πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός Richard Montanari έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας. Και αυτό ισχύει όχι μόνο λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας των βιβλίων του, χάρη στην οποίαν ο ίδιος έγινε παγκοσμίως διάσημος, αλλά και διότι ο Montanari έχει μια εντελώς ξεχωριστή προσέγγιση στο είδος του αστυνομικού θρίλερ μυστηρίου και αγωνίας.
Το μεγάλο του προσόν είναι η εμβάθυνση στην ψυχολογία των χαρακτήρων και ο ρεαλισμός με τον οποίον πλάθει τους ήρωες των μυθιστορημάτων του. Τα στοιχεία αυτά τον καθιστούν «δάσκαλο» του αστυνομικού μυθιστορήματος και ιδιαίτερα της δημιουργίας σασπένς. Γι’ αυτό ακριβώς οι αναγνώστες του Montanari μετατρέπονται σε πιστούς οπαδούς, καθώς τα βιβλία του προξενούν μια -καλώς εννοούμενη- «εξάρτηση». Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά εντάσσονται σε κύκλους, δημιουργώντας μικρές αλυσίδες ή μίνι σειρές, τέτοιες που νιώθει κανείς ότι πρέπει οπωσδήποτε να φτάσει ως το τέλος, προκειμένου να μάθει, επιτέλους, την κατάληξη της ιστορίας. Συνήθως, μάλιστα, η δεξιοτεχνία του Richard Montanari φυλά τη μεγαλύτερη ανατροπή για τις απολύτως τελευταίες σελίδες των βιβλίων του.
Σε ό,τι αφορά στη βιογραφία του, ο Richard Montanari είναι σήμερα 68 ετών και ζει στη γενέτειρά του, την πολιτεία του Οχάιο. Είναι απόγονος Ιταλών μεταναστών και η οικογένειά του έχει κατασκευαστική εταιρεία, με την οποίαν ο ίδιος αποπειράθηκε να ασχοληθεί στα νεανικά του χρόνια -αν και με ελάχιστη επιτυχία. Το γράψιμο ήταν αυτό που τον γοήτευε ανέκαθεν και δικαίως, εφόσον αποδείχθηκε ότι είχε ένα σπάνιο και μάλλον αστείρευτο συγγραφικό ταλέντο.
Παρόλ’ αυτά, ο Montanari ξεκίνησε σαν αρθρογράφος και κριτικός, γράφοντας σε διάφορες εφημερίδες, ενώ παράλληλα πειραματιζόταν με τη λογοτεχνία. Μολονότι το σκηνικό και οι ήρωες των μυθιστορημάτων του είναι αυθεντικά αμερικανικοί, το ιδιαίτερο στοιχείο των έργων του είναι η προσεκτική παρατήρηση της συμπεριφοράς και, κυρίως, των σκέψεων και των πιθανών κινήτρων, κάτι που προσιδιάζει περισσότερο στην ευρωπαϊκή παράδοση της αστυνομικής λογοτεχνίας.
Όμως, στην περίπτωση του Richard Montanari αυτό εξηγείται από τον πλούτο των εμπειριών που συσσώρευσε όταν ταξίδευε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων. Τότε έκανε διάφορες ευκαιριακές δουλειές, όπως πωλητής ενδυμάτων και εγκυκλοπαιδειών πόρτα-πόρτα στη Βρετανία.
Το μυθιστόρημα «Τα κορίτσια του Ροζαρίου» που προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ ανοίγοντας τον κύκλο βιβλίων του Richard Montanari ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία και αυτή που τον καθιέρωσε διεθνώς σαν έναν από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικών θρίλερ παγκοσμίως. Έμελλε να ακολουθήσουν πολλές ακόμη επιτυχίες, ενώ ο ίδιος ο Richard Montanari, ευτυχώς για τους θαυμαστές του, εξακολουθεί να γράφει και να εκπλήσσει με κάθε καινούργιο του έργο.

3. Το Marie Claire, το μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο περιοδικό μόδας.

Στο Marie Claire Οκτωβρίου
που κυκλοφορεί την Κυριακή
με το ΘΕΜΑ!

Το συναρπαστικό ταξίδι του στυλ μέσα από τις επιλογές των μεγάλων σχεδιαστών. Η νίκη της πρακτικής μόδας για εύκολη κομψότητα και ο νέος κώδικας της πολυτέλειας μέσα από 7 κομμάτια κλειδιά. Ακόμη, οι προσωπικότητες που μας εμπνέουν και μας αφυπνίζουν. Marie Claire: ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

 

Το συναρπαστικό ταξίδι του στυλ μέσα από τις επιλογές των μεγάλων σχεδιαστών.

Στο συννεφιασµένο και κινηµατογραφικό Παρίσι η φθινοπωρινή µόδα κάνει πρεµιέρα µε πρωταγωνιστές τα πληθωρικά σύνολα των πιο σημαντικών οίκων.

Η νίκη της πρακτικότητας είναι εμφανής παντού. Πώς επηρέασαν τα δύο προηγούμενα χρόνια τον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε; Η άνεση και η λειτουργικότητα αποδεικνύονται η κινητήρια δύναμη του κώδικα ντυσίματος.

Ενώ τα ρούχα που αποπνέουν δυναμισμό και οι πλούσιες φόρμες, ορίζουν το στυλ της νέας εποχής.

Όμως, η άνεση δεν παραγκωνίζει ποτέ την ανάγκη να περιτριγυριζόμαστε από όμορφα πράγματα.

Η νέα πολυτέλεια ορίζεται με εφτά σύνολα που διαλέξαμε ανάμεσα στις πολλές τάσεις του φθινοπώρου.

Όπως κάθε μήνα στο Marie Claire φιλοξενούμε προσωπικότητες που μας εμπνέουν και μας αφυπνίζουν.

Η Eριέττα Κούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια και ψυχή των Save a Greek Stray και Α promise to Αnimals, αφοσιώθηκε με πάθος στη διάσωση των ζώων, είπε τις ιστορίες τους και έφερε στο προσκήνιο τα δικαιώματά τους. Τώρα αγωνίζεται να μας αφυπνίσει για να ζούμε και να καταναλώνουμε πιο συνειδητά.

Η πρωτόγνωρα δημοφιλής καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου με τους χιλιάδες «μαθητές» ανά την Ελλάδα μιλάει για την ανακούφιση που προσφέρει η επιστήμη της σε παγκόσμια και προσωπικά αδιέξοδα.

Γόης, εθνικός ήρωας της Γαλλίας, οξύθυμος, μπον βιβάν. Έφυγε από τη ζωή και όλοι είχαμε μια ταινία του να θυμηθούμε, μια ατάκα να ξεστομίσουμε. Γιατί ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό μάς έμαθε να καπνίζουμε, να πίνουμε και να ερωτευόμαστε.

Το πέρασμα των κοριτσιών στην εφηβεία είναι πιο βίαιο και απότομο από ποτέ. Αυτό όμως δεν είναι δικό τους λάθος. Είναι το αποτέλεσμα ενός πολιτισμού που μαθαίνει τις γυναίκες πώς να είναι σέξι και επιθυμητές, όχι πώς να διοικούν, να καθοδηγούν και να παίρνουν αποφάσεις.

Στον κόσμο της ομορφιάς, δεν είναι πάντα όλα ρόδινα. Αλλά η ομορφιά στηρίζει ψυχολογικά τις γυναίκες που υποφέρουν.

Για τις ασθενείς με καρκίνο η φροντίδα της επιδερμίδας δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Τώρα η επιστήμη της ομορφιάς στρέφει το βλέμμα της στις γυναίκες που τη χρειάζονται περισσότερο.

Lipstick addicts, ήρθε ξανά η στιγμή να φορέσετε τα έντονα κραγιόν σας και να κάνετε τα χείλη πρωταγωνιστές της κάθε εμφάνισής σας.

Marie Claire, ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Αποκλειστικό
Βίκυ Καγιά
Ημέρες και νύχτες στη Βενετία
Η πρόσκληση από το οίκο Armani Beauty, το red carpet με τους σταρ, το αντίο στο GNTM και η νέα τηλεοπτική πρόκληση.

Αποκλειστικό
Ζαν-Ζακ Αγιαγκόν
O Μάγιστρος της Τέχνης
O υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση του παλιού Χρηματιστηρίου του Παρισιού σε μουσείο της Συλλογής Πινό μιλά για τη συνεργασία με τον κροίσο συλλέκτη και το όραμά του να κάνει τον πολιτισμό οικείο σε όλους.

Ευγενία Σαμαρά
Η ζωή πριν και το «Σασμός»
Πιστεύει πως αν θέλουμε κάτι πολύ το σύμπαν θα μας το δώσει. Δεν είναι η ελληνική εκδοχή του Κοέλιο, αλλά η μεταμοντέρνα ερμηνεία του συν Αθηνά και χείρα κίνει. Άλλωστε, ό,τι κι αν έχει ονειρευτεί, το κατέκτησε δουλεύοντας.

Παύλος Χατζηαγγελίδης
Μια Πεταλούδα στη Βουλιαγμένη
Ο αρχιτέκτονας πίσω απ’ το φουτουριστικό κτίριο των νοτίων προαστίων της Αθήνας που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Ακόμα:
Χρήστος Ορλώφ
Ο οικοδεσπότης των VIPs στις Σπέτσες

Αλεξ Μιχαηλίδης
Ο συγγραφέας των best sellers

Μόδα & Ομορφιά
Αξεσουάρ που πάνε με όλα & glitter make-up πριν τις γιορτές.

Την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :

Αποκλειστικό
Βίκυ Καγιά
Ημέρες και νύχτες στη Βενετία
Η πρόσκληση από το οίκο Armani Beauty, το red carpet με τους σταρ, το αντίο στο GNTM και η νέα τηλεοπτική πρόκληση.

Αποκλειστικό
Ζαν-Ζακ Αγιαγκόν
O Μάγιστρος της Τέχνης
O υπεύθυνος για τη μεταμόρφωση του παλιού Χρηματιστηρίου του Παρισιού σε μουσείο της Συλλογής Πινό μιλά για τη συνεργασία με τον κροίσο συλλέκτη και το όραμά του να κάνει τον πολιτισμό οικείο σε όλους.

Ευγενία Σαμαρά
Η ζωή πριν και το «Σασμός»
Πιστεύει πως αν θέλουμε κάτι πολύ το σύμπαν θα μας το δώσει. Δεν είναι η ελληνική εκδοχή του Κοέλιο, αλλά η μεταμοντέρνα ερμηνεία του συν Αθηνά και χείρα κίνει. Άλλωστε, ό,τι κι αν έχει ονειρευτεί, το κατέκτησε δουλεύοντας.

Παύλος Χατζηαγγελίδης
Μια Πεταλούδα στη Βουλιαγμένη
Ο αρχιτέκτονας πίσω απ’ το φουτουριστικό κτίριο των νοτίων προαστίων της Αθήνας που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

Ακόμα:
Χρήστος Ορλώφ
Ο οικοδεσπότης των VIPs στις Σπέτσες

Αλεξ Μιχαηλίδης
Ο συγγραφέας των best sellers

Μόδα & Ομορφιά
Αξεσουάρ που πάνε με όλα & glitter make-up πριν τις γιορτές.

Την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku. Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.