Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:

1. Την εφημερίδα

2. Τον κορυφαίο και πιο πρόσφατο οδηγό του National Geographic Traveler για τη «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ»
Ταξίδι στο κέντρο του μοντέρνου κόσμου είναι κάθε επίσκεψη στην πλέον εμβληματική μητρόπολη του πλανήτη, τη Νέα Υόρκη. Μυηθείτε στη λαμπερή αλλά και τη λιγότερο φανερή γοητεία της με ξεναγό το National Geographic Traveler.

Πολυμορφία, πολυπολιτισμικότητα, σύγχρονο μεγαλείο και μοντέρνα τέχνη, μαζί με άπειρα ακόμη συστατικά, συνδυάζονται μαγικά σε μια πόλη απέραντη και πολυπρόσωπη. Η Νέα Υόρκη δεν μοιάζει με καμία άλλη μεγαλούπολη -ίσως διότι είναι η ίδια το αξεπέραστο πρότυπο μιας πολιτείας εντός των ορίων της οποίας συμβαίνουν τα πάντα. Και συμβαίνουν ταυτόχρονα: Το επιχειρείν, η μόδα, η διασκέδαση, η τέχνη, όλες οι τάσεις που οδηγούν απευθείας από το χθες στο αύριο, υπάρχουν στη Νέα Υόρκη. Οι νύχτες της συναγωνίζονται τις ημέρες, σε εκπλήξεις και σε αξιοθέατα. Η περιπλάνηση στο Μανχάταν και το Meat Market, τη μοδάτη TriBeCa πλημμυρίζουν με εικόνες, σχεδόν κινηματογραφικές, τον επισκέπτη. Και ύστερα υπάρχουν τα μεγάλα μουσεία, οι γκαλερί -και, βέβαια, το ακατάσχετο shopping. Οι ουρανοξύστες δίνουν το αισθητικό στίγμα της Νέας Υόρκης, το ίδιο όμως ισχύει και για το Σέντραλ Παρκ. Πρόκειται για μια πόλη που σε παρασύρει σε έναν εξωφρενικά γρήγορο ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει κάθε είδους διεξόδους χαλάρωσης. Γενικώς, οτιδήποτε δεν συμβαίνει σε κάποια γωνιά της Νέας Υόρκης, μάλλον δεν αξίζει να συμβαίνει και οπουδήποτε αλλού. Πόσες πόλεις της υφηλίου μπορούν ισχυριστούν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους;

Μη χάσετε την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οδηγό του κόσμου για τη Νέα Υόρκη με τη σφραγίδα του National Geographic.

3. Tο Olive, το περιοδικό μαγειρικής-γαστρονομίας του Πρώτου ΘΕΜΑτος.
Το Olive που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στρώνει τα καλύτερα τραπέζια της χρονιάς για επιτυχημένα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν!

Φιλοξενεί στις σελίδες του τα πιο νόστιμα μενού με ιδιαίτερες συνταγές που θα κλέψουν τις εντυπώσεις! Μαζί και ένα αφιέρωμα στα κρεοπωλεία που παίρνουν άριστα 10΄! Μη χάσετε τα πιο λαχταριστά πιάτα για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ και τα επίσημα δείπνα! Μαζί, εκλεκτές συνταγές για συνοδευτικά, οι πιο ξεχωριστές βασιλόπιτες της χρονιάς και γλυκά που θα κάνουν θραύση! Εσείς μην ξεχάσετε το φλουρί…

Διαβάστε στο Olive Ιανουαρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Στρώσαμε το τραπέζι!
Ο εορταστικός µπουφές του Γιώργου Δημητρακόπουλου τα έχει όλα: από πλατό τυριών και αλλαντικών µέχρι µοσχάρι σε κρούστα, αλµυρή βασιλόπιτα και αφράτους λουκουµάδες µε φέτα και µέλι. Περάστε να σερβιριστείτε! Αλµυρή βασιλόπιτα µε φέτα & σουτζούκι, Σπιτικά τσιπς λαχανικών, Ροστ µπιφ σε κρούστα µυρωδικών, Αλµυροί λουκουµάδες µε φέτα & θυµαρίσιο µέλι, Αλµυρό κέικ µε γραβιέρα & λιαστές ντοµάτες, Αλµυρό µιλφέιγ µε κρέµα από κατσικίσιο τυρί & σος ντοµάτας, Ψητό καµαµπέρ µε «βουτήµατα» γλυκοπατάτας & σελινόριζας.

Πρόσκληση σε γεύμα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου προτείνει γιορτινά πιάτα, ελληνικά και καλοδουλεµένα, για να τα µοιραστείτε µε συγγενείς και φίλους. Το κατσικάκι είναι γεµιστό, η µανιταρόπιτα πλούσια, η σαλάτα δροσερή και ο κορµός η πιο γλυκιά ιδέα για να κλείσουν εντυπωσιακά τα φετινά τραπέζια της αγάπης. Χειµωνιάτικη σαλάτα εσπεριδοειδών, Μανιταρόπιτα ρολό, Βερίκοκα & δαµάσκηνα γεµιστά µε κιµά, Γεµιστό κατσικάκι, Κορµός σοκολάτας µε µους κάστανο.

Οι τάρτες τις ευτυχίας
Η Ντίνα Νικολάου έχει έναν µοναδικό τρόπο να µετατρέπει φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής σε πλούσιες τάρτες µε τραγανή, θριφτή βάση. Δύο αλµυρές και δύο γλυκές στολίζουν φέτος το γιορτινό τραπέζι, για να µην έχει κανείς από τους συνδαιτυµόνες παράπονο! Τάρτα µε συκωτάκια πουλερικών, µυρώνια & καυκαλήθρες, Τάρτα µε ζύµη πολύσπορη µε γλυκοπατάτα, γραβιέρα & χωριάτικο λουκάνικο, Τάρτα αµυγδάλου µε αχλάδια κρασάτα, Τάρτα µε δύο σοκολάτες, µήλα & βάση cheesecake.

Ένα µενού για τους «γλυκούς»!
Προτείνουµε ένα γιορτινό µενού κατάλληλο για διαβητικούς ή για όσους έχουν υιοθετήσει ένα πρόγραµµα διατροφής για λόγους υγείας. Ελαφρύ και πολύ πλούσιο σε γεύση, θα το απολαύσουν όλοι, ακόµα κι όσοι δεν ακολουθούν συγκεκριµένο διαιτολόγιο. Φιλέτο ψαριού στον φούρνο, Αλµυρά σου ολικής αλέσεως γεµιστά µε κοτόπουλο & λαχανικά, Τυροµπαλίτσες βρόµης µε αµύγδαλα σε πράσινη σαλάτα, Αλµυρό κέικ κολοκύθας µε σάλτσα φέτας, Τρουφάκια σοκολάτας µε ξηρούς καρπούς & σύκα.

Ωδή στην πατάτα
Ο Γρηγόρης Χέλμης τις σερβίρει πλάι στη γαλοπούλα ή στο γιορτινό κρέας, σε ιδιαίτερες συνταγές που θα λατρέψει το κρασί ή το τσίπουρο των ηµερών.
Dauphine µε κρέµα γραβιέρας, Brunede Kartofler (καστανές πατάτες), Τάρτα πατάτας.

Επίσημο δείπνο
Ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος ενορχηστρώνει ένα χορταστικό µενού µε συνταγές εµπνευσµένες τόσο σε γεύση όσο και σε εµφάνιση! Ξεχωριστά ορεκτικά, πλούσια κυρίως πιάτα και συνοδευτικά νοστιµίζουν ιδανικά τις πιο αγαπηµένες µέρες του χρόνου. Χοιρινό µπρεζέ, Αλµυρός «µπακλαβάς» µε χοιρινό, Ψητό στήθος γαλοπούλας µε φασκόµηλο, Στρογγυλή κιµαδόπιτα µε καµαµπέρ, Λαχανάκια Βρυξελλών µε πεκορίνο, Παντζαρόσουπα, Ρίζες µε ουίσκι, Μανιτάρια µπρεζέ.

Με το χέρι
Ο γιορτινός µπουφές στήνεται µε απολαυστικές µπουκιές, αλµυρές και γλυκές, που σιγοντάρουν το αλκοόλ των ηµερών. Τάκος από παντζάρι µε κατσικίσιο τυρί, Αυγοσαλάτα πάνω σε τσιπς µε αλάτι & ξίδι, Μπλινί µε λουκάνικο, Κυβάκια πανσέτας σε γλάσο πικάντικης µαρµελάδας, Τηγανίτες πατάτας µε καπνιστό σολοµό & κάππαρη, Γλυκές µπουκιές «τζιν & τόνικ».

Μια πίτα για το 2020
Βασιλόπιτες εντυπωσιακές, πλούσιες σε γεύση και αρώµατα, που θα σηµάνουν µε γλύκα και αγάπη τον ερχοµό του νέου χρόνου. Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει για εµάς τις 6 πιο ξεχωριστές της πίτες. Εσείς µην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί! Galette des Rois µε κόκκινα φρούτα, Βασιλόπιτα κέικ µε ουίσκι & τζίντζερ, Παντόρο µε γλάσο λεµονιού & φιστίκια, Βασιλόπιτα κέικ µε «νερά» καραµέλας, Πανετόνε σοκολατένιο, Βασιλόπιτα-κέικ µε ξερά φρούτα.

Γλυκιά συνύπαρξη
Πέντε απίθανα επιδόρπια που νοστιµίζουν όλες τις µέρες των γιορτών µας, από τα ανεπίσηµα καλέσµατα µέχρι τα επίσηµα ρεβεγιόν µας.
Τετραώροφο κέικ µε κρέµα µανταρινιού & σαντιγί σαµπάνιας, Χιονάτες µαντλέν, Κέικ µε πεκάν & λευκή γκανάς, Τάρτα σοκολάτα – σέρι, χωρίς ψήσιµο, Διπλά µπισκότα µε κράνµπερι, βουτυρόκρεµα & φιστίκια Αιγίνης.

Ακόμα
*Βασιλόπιτα, το σύμβολο της Πρωτοχρονιάς. Άλλοτε γλυκιά, άλλοτε αλμυρή, με φύλλα ή ζυμωτή, σκοπό έχει να ευφράνει και να φέρει χίλια καλά η νέα χρονιά.
*Γνωρίζουμε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.
*Βγαίνουμε με φίλους για φαγητό στις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πρωτεύουσας.
*Κρεοπωλεία που παίρνουν άριστα 10!
*Τα κρασιά των γιορτών. Επιλέγουμε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν γεύματα και δείπνα με χαρακτήρα εορταστικό.
*Chef’s table. Ο σεφ Αρης Βεζενές μας δέχεται στο τραπέζι του και μας κάνει δώρο δύο γιορτινές συνταγές του.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€

Στο ΘΕΜΑ έχουµε Gala και είστε όλοι καλεσµένοι : Λαµπερές προσωπικότητες, inside stories, παγκόσµιες αποκλειστικότητες, big events, µόδα, οµορφιά, ταξίδι, γευσιγνωσία, wellness, ψυχαγωγία, social media.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media. Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει. Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετo της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

5. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» στο Θέατρο Εμπορικόν, με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)

Αποκτήστε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «O Θάνατος του Εμποράκου», στο Θέατρο Εμπορικόν
και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Αυτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στη δεύτερη σελίδα της  εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει  ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παραπάνω παράσταση, σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από τη Δευτέρα 23/12 έως και την Παρασκευή 27/12, ως εξής:

· Στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-emporikon/o-thanatos-tou-emporakou/
με τη χρήση του κωδικού empo1 ή/και

· με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (τηλ. επικοινωνίας 211-1000365)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για τις ημερομηνίες : Δευτέρα 23/12/2019, Δευτέρα 30/12/2019 και Τετάρτη 1/1/2020, Πέμπτη 2/1/2020 και Παρασκευή 3/1/2020, για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ (Σαρρή 11, Αθήνα, τηλ. 210-3211750)
Ο Θάνατος του Εμποράκου
Άρθουρ Μίλλερ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία : Γιώργος Σκεύας
Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα
Πρωταγωνιστούν : Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη – Aγαύη Παπανικολάου

“Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του συγγραφέα που χάρισε στον Άρθουρ Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ. Το Αμερικάνικο όνειρο, το κυνήγι του χρήματος, ο καταναλωτισμός και τα υλικά αγαθά, η οικογένεια και οι σχέσεις πατέρα- γιου, ο μύθος της φυγής με στόχο τον γρήγορο πλουτισμό, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο, καθιστώντας το συγκλονιστικά επίκαιρο στην εποχή μας.
Το έργο :
“Ο Θάνατος του Εμποράκου” είναι η ιστορία του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ηλικιωμένου πωλητή, ενός περιοδεύοντος πλασιέ, που έφαγε τα πόδια του στο δρόμο και τώρα αισθάνεται ότι είναι άχρηστος. Πάντα υπήρχε κάτι το “ ασταθές ” στον χαρακτήρα του και τη δουλειά του. Αλλά ξαφνικά αυτή η “αστάθεια“ γίνεται καθολική και τον συντρίβει. Στις αρχές των εξήντα του χρόνων, ο Γουίλλυ βλέπει τη δουλειά του να πηγαίνει χειρότερα από ποτέ. Το ζωηρό βήμα έφυγε και μαζί το χαμόγελο από το πρόσωπό του και η εγκάρδια ζεστασιά από την προσωπικότητά του. Ξαφνικά δεν είναι τίποτα. Κανένας δεν τον ξέρει πια. Στήριξε όλη του την πορεία πάνω στην άποψη ότι αν οι άλλοι σε συμπαθούν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το να είσαι αρεστός, σου εξασφαλίζει την επιτυχία και μπορεί να σε κάνει σπουδαίο. Τις ίδιες ιδέες εμφύσησε και στους δυο γιους του και τώρα περιμένει απ’ αυτούς να εκπληρώσουν όλα όσα ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει στη ζωή του. Στα όρια της νευρικής κατάπτωσης, αγωνίζεται να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους πως είχε δίκιο, πως οι αρχές του και όλα όσα πίστευε στη ζωή του ήταν σωστά. Πασχίζοντας να συλλάβει την αιτία που τα πράγματα πήγαν στραβά, βυθίζεται στο παρελθόν.

ΟΡΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ
1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Ο Θάνατος του Εμποράκου» στο Θέατρο Εμπορικόν αποκλειστικά για τις ημερομηνίες 23/12 και 30/12/2019 και 1/1, 2/1 και 3/1/2020, για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και η αγορά εισιτηρίων γίνεται από τη Δευτέρα 23/12 έως και την Παρασκευή 27/12, με τη χρήση του κωδικού empo1 στη διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-emporikon/o-thanatos-tou-emporakou/ ή/και στα ταμεία του θεάτρου ΑΛΙΚΗ με την προσκόμιση του κουπονιού.
4. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€

Στο ΘΕΜΑ έχουµε Gala και είστε όλοι καλεσµένοι : Λαµπερές προσωπικότητες, inside stories, παγκόσµιες αποκλειστικότητες, big events, µόδα, οµορφιά, ταξίδι, γευσιγνωσία, wellness, ψυχαγωγία, social media.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media. Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει. Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετo της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.

4. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ» στο Θέατρο Εμπορικόν, με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)

Αποκτήστε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «O Θάνατος του Εμποράκου», στο Θέατρο Εμπορικόν
και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Αυτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στη δεύτερη σελίδα της  εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει  ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο για την παραπάνω παράσταση, σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από τη Δευτέρα 23/12 έως και την Παρασκευή 27/12, ως εξής:

· Στην ηλεκτρονική διεύθυνση
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-emporikon/o-thanatos-tou-emporakou/
με τη χρήση του κωδικού empo1 ή/και

· με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (τηλ. επικοινωνίας 211-1000365)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για τις ημερομηνίες : Δευτέρα 23/12/2019, Δευτέρα 30/12/2019 και Τετάρτη 1/1/2020, Πέμπτη 2/1/2020 και Παρασκευή 3/1/2020, για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ (Σαρρή 11, Αθήνα, τηλ. 210-3211750)
Ο Θάνατος του Εμποράκου
Άρθουρ Μίλλερ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία : Γιώργος Σκεύας
Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα
Πρωταγωνιστούν : Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη – Aγαύη Παπανικολάου

“Ο Θάνατος του Εμποράκου” θεωρείται το κορυφαίο έργο του συγγραφέα που χάρισε στον Άρθουρ Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ. Το Αμερικάνικο όνειρο, το κυνήγι του χρήματος, ο καταναλωτισμός και τα υλικά αγαθά, η οικογένεια και οι σχέσεις πατέρα- γιου, ο μύθος της φυγής με στόχο τον γρήγορο πλουτισμό, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο, καθιστώντας το συγκλονιστικά επίκαιρο στην εποχή μας.
Το έργο :
“Ο Θάνατος του Εμποράκου” είναι η ιστορία του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ηλικιωμένου πωλητή, ενός περιοδεύοντος πλασιέ, που έφαγε τα πόδια του στο δρόμο και τώρα αισθάνεται ότι είναι άχρηστος. Πάντα υπήρχε κάτι το “ ασταθές ” στον χαρακτήρα του και τη δουλειά του. Αλλά ξαφνικά αυτή η “αστάθεια“ γίνεται καθολική και τον συντρίβει. Στις αρχές των εξήντα του χρόνων, ο Γουίλλυ βλέπει τη δουλειά του να πηγαίνει χειρότερα από ποτέ. Το ζωηρό βήμα έφυγε και μαζί το χαμόγελο από το πρόσωπό του και η εγκάρδια ζεστασιά από την προσωπικότητά του. Ξαφνικά δεν είναι τίποτα. Κανένας δεν τον ξέρει πια. Στήριξε όλη του την πορεία πάνω στην άποψη ότι αν οι άλλοι σε συμπαθούν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το να είσαι αρεστός, σου εξασφαλίζει την επιτυχία και μπορεί να σε κάνει σπουδαίο. Τις ίδιες ιδέες εμφύσησε και στους δυο γιους του και τώρα περιμένει απ’ αυτούς να εκπληρώσουν όλα όσα ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει στη ζωή του. Στα όρια της νευρικής κατάπτωσης, αγωνίζεται να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους πως είχε δίκιο, πως οι αρχές του και όλα όσα πίστευε στη ζωή του ήταν σωστά. Πασχίζοντας να συλλάβει την αιτία που τα πράγματα πήγαν στραβά, βυθίζεται στο παρελθόν.

ΟΡΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ
1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «Ο Θάνατος του Εμποράκου» στο Θέατρο Εμπορικόν αποκλειστικά για τις ημερομηνίες 23/12 και 30/12/2019 και 1/1, 2/1 και 3/1/2020, για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και η αγορά εισιτηρίων γίνεται από τη Δευτέρα 23/12 έως και την Παρασκευή 27/12, με τη χρήση του κωδικού empo1 στη διεύθυνση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-emporikon/o-thanatos-tou-emporakou/ ή/και στα ταμεία του θεάτρου ΑΛΙΚΗ με την προσκόμιση του κουπονιού.
4. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.