Το μυθιστόρημα που δέκα ολόκληρα χρόνια πριν από τον «Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι» έσπασε τις συμβάσεις της ρομαντικής μυθιστοριογραφίας, μιλώντας απροκάλυπτα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα και αναστατώνοντας την πουριτανική κοινωνία των αρχών του 20ου αιώνα, αυτή την Κυριακή κυκλοφορεί μαζί με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Η τολμηρή και σκανδαλώδης ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που επαναστατεί ενάντια στα στενόμυαλα σεξουαλικά ήθη. Με πάθος και πείσμα διεκδικεί το δικαίωμά της στον ελεύθερο έρωτα -αλλά με βαρύ κόστος.

Τοποθετημένη στην Νέα Αγγλία και την πουριτανική τοπική κοινωνία της ανατολική ακτής των ΗΠΑ, η δράση του βιβλίου περιστρέφεται γύρω από τον αγώνα της κεντρικής ηρωίδας, της 18χρονης Τσάριτι Ρόγιαλ, η οποία είναι υιοθετημένη και ζει στον ασφυκτικό περίγυρο της θετής της οικογένειας, με την οποίαν μοιραία θα συγκρουστεί. Ο παθιασμένος έρωτας για έναν νέο αρχιτέκτονα που επισκέπτεται την περιοχή θα αποτελέσει για την Τσάριτι το κίνητρο για να στραφεί με όλες τις της δυνάμεις ενάντια στη σεμνοτυφία. Για τα δεδομένα της εποχής (το μεταίχμιο μεταξύ 19ου και 20ου αιώνα), η απόφαση της Τσάριτι να ακολουθήσει την καρδιά της και να παραδοθεί άνευ όρων και ολοκληρωτικά στον εραστή της, συνιστούσε ολέθριο αμάρτημα. Η σεξουαλικότητα των γυναικών, ιδιαίτερα των νεαρών και ανύπαντρων, ήταν ένα απόρθητο ταμπού στη συγκεκριμένη περίοδο. Και γι’ αυτό ακριβώς, το «Καλοκαίρι» προκάλεσε σεισμό όταν κυκλοφόρησε, καθώς αποκάλυπτε όλα όσα σκέφτονταν οι σεξουαλικά καταπιεσμένοι (πρωτίστως οι γυναίκες, αλλά όχι μόνον) άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή επίσης με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

*Μία Δωροεπιταγή 5 € για τα ψώνια σας από τα καταστήματα ΚΡΗΤΙΚΟΣ και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)\

*Το κορυφαίο διεθνές lifestyle περιοδικό «Gala» 

*Το νέο δίσκο των Πυξ Λαξ «Μια Μέρα Πριν το Χειμώνα»