Όσοι αγοράσετε το ΘΕΜΑ με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνετε:

1. Την εφημερίδα
2. Τον πρώτο τόμο της υπέροχης σειράς λευκωμάτων «GREECE BY DRONE» από τον κορυφαίο φωτογράφο Κώστα Σπαθή (@spathumpa)

Greece by Drone
Η σειρά των υπέροχων, πολυτελών και συλλεκτικών λευκωμάτων «Greece by Drone» από τον κορυφαίο φωτογράφο Κώστα Σπαθή (@spathumpa).

Φωτογραφημένη από ψηλά, σε λήψεις συγκλονιστικές, που μόνο τα drone μπορούν να επιτύχουν, η Ελλάδα αποκαλύπτει τα μαγευτικά της κάλλη. Και αποδεικνύει γιατί είναι η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο.

Το ΘΕΜΑ προσφέρει την εκπληκτική σειρά σκληρόδετων, μεγάλου σχήματος άλμπουμ «Greece by Drone», αρχίζοντας από την Κυριακή 12 Μαΐου με το «The big blue: Παραλίες, Τόμος Α’». Μην το χάσετε! Θα ακολουθήσουν το «Τhe big blue: Παραλίες Τόμος Β’» και κατόπιν οι «Κυκλάδες».

Η φυσική ομορφιά της Ελλάδας κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, ιδιαίτερα όταν αναδεικνύεται μέσα από την τέχνη ενός πραγματικά χαρισματικού φωτογράφου, όπως ο Κώστας Σπαθής. Κάθε εικόνα του είναι προσεκτικά μελετημένη, σαν έργο τέχνης. Το drone στα χέρια του Σπαθή γίνεται κάτι σαν το βλέμμα του Θεού: Αποτυπώνει σχήματα και χρώματα με μια απίστευτη γενναιοδωρία, επιτρέποντας στην ευλογημένη χώρα μας να αναδείξει το καθηλωτικό της κάλλος.
Ο Κώστας Σπαθής έχει μια εντελώς ξεχωριστή ματιά, γεμίζοντας το κάδρο του με κριτήριο μια αρχιτεκτονική ισορροπία και μια απέραντη, σχεδόν συγκινητική αρμονία. Τα άλμπουμ που συνέθεσε με τις φωτογραφίες του συνθέτουν μια χρωματική ωδή στη γεωμετρία της ελληνικής Φύσης. Σήμερα πλέον που η φωτογράφηση με drone είναι ευρύτατα διαδεδομένη, το «Greece by Drone» κάνει τη διαφορά. Διότι παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον σεβασμό στην πιο ωραία και φυσική εκδοχή της Ελλάδας, με άπλετο φως και απέραντο γαλάζιο.

3. Το σπαρακτικό χρονικό «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 100 χρόνια μετά» μέσα από τα άρθρα της εφημερίδας “Εποχή” του ηρωικού δημοσιογράφου του Πόντου Νίκου Καπετανίδη

Η τουρκική θηριωδία εις βάρος 353.000 Ελλήνων Ποντίων που σφαγιάστηκαν, η φρίκη και ο ξεριζωμός αθώων ζωντανεύει σε ένα μοναδικό ντοκουμέντο. Η γενοκτονία μέσα από τα μάτια ενός ηρωικού Ποντίου.

Καθώς τον φετεινό Μάιο συμπληρώνεται ένας αιώνας από το μαζικό έγκλημα εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, η συγκλονιστική διήγηση του Κώστα Νικ. Καπετανίδη είναι πολύτιμη. Διότι η διατήρηση και ο εμπλουτισμός της ιστορικής μνήμης αποτελεί υποχρέωση κάθε Έλληνα, που θέλει να γνωρίζει τις ρίζες και τη βασανισμένη διαδρομή του έθνους. Το βιβλίο είναι μοναδικό και πολύτιμο, διότι σκιαγραφεί τη Γενοκτονία των Ποντίων μέσα από τη βιογραφία ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Ο Κώστας Νικ. Καπετανίδης εξιστορεί τη ζωή του προγόνου του, Νικόλαου Καπετανίδη, αδελφού του παππού του. Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου έζησε την περίοδο 1889-1921. Υπήρξε Τραπεζούντιος δημοσιογράφος, ο οποίος την περίοδο 1918-’21 εξέδιδε την «Εποχή», την πιο δημοφιλή και πλέον μαχητική ελληνική εφημερίδα του Πόντου. Ως φλογερός πατριώτης, ο Καπετανίδης αποκάλυπτε τις τουρκικές διώξεις εναντίον του ελληνικού στοιχείου και για τη μαχητική του αρθρογραφία, αλλά και την εθνική του δράση συνελήφθη το 1921. Το καθεστώς του Κεμάλ Ατατούρκ καταδίκασε σε θάνατο τον ηρωικό Καπετανίδη. Όμως, η πνευματική του κληρονομιά διασώθηκε -και δείχνει, ακόμη και σήμερα, το δρόμο της ελευθερίας στους Έλληνες.

4. Το ιατρικό περιοδικό ygeia mou, το ιατρικό εγχειρίδιο για μία καλύτερη ζωή
Διαβάστε στο ygeia mou, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

Επιστήμη Κάτω από τον ήλιο 
Πώς γίνεται η ζωή σε μια χώρα τέτοιας ηλιοφάνειας όπως η Ελλάδα, να παρατηρούνται ελλείψεις στη βιταμίνη D, τα οφέλη και οι κίνδυνοι της ηλιοθεραπείας, ο «καλός» και ο κακός «ήλιος»,  το μελάνωμα και οι ιατρικές εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Έτσι ξαφνικά!
Τα αιφνίδια σύνδρομα και οι δραματικές μεταβολές στην υγεία, που επισυμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σχέσεις
Ο έρωτας στα χρόνια των social media.
Τάσεις, συνήθειες  και ιδιαιτερότητες της νέας γενιάς, από το ghosting, μέχρι την polyamory.
Τα αντίθετα έλκονται;
Τα μυστικά της τέλειας σχέσης.

Παιδί
Η φρενίτιδα του Fortnite.
Ο εθισμός, οι επιπτώσεις στο βιολογικό σύστημα του παιδιού και οι μέθοδοι απεξάρτησης.
Το στρες στα παιδιά.
Πώς εκδηλώνεται και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, μαζί με ανάλυση των παιδικών tips.

Διατροφή
Η πρωτεΐνη και άλλα diet trends
Μία εξεταστική σύνοψη των διάφορων διαιτών, των αρνητικών και των θετικών τους

Ευεξία
Καθαρό μυαλό
20 αποτελεσματικά tips για να βελτιώσετε τη μνήμη, να αποκτήσετε πνευματική διαύγεια και να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο του multitasking
Θεραπευτικό μασάζ.
Το σύμπαν των μαλάξεων, οι ιδιαιτερότητες της κάθε σχολής, οι επαγγελματίες που κάνουν τη διαφορά

Ψυχολογία
Διπολική Διαταραχή
Η ασθένεια των διασήμων, των χαρισματικών ανθρώπων, αλλά και η αιτία μιας εξαιρετικά δύσκολης καθημερινότητας.

Αφιέρωμα: Ασφάλιση Υγείας
Γιατί τη χρειάζεστε, ποιος ο ρόλος της στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να βγείτε πραγματικά ωφελημένοι.

Διαβάστε ακόμα:
οι σοβαρές παθήσεις που αποκαλύπτει μία απλή οφθαλμολογική εξέταση, τα γονίδια του πρωταθλητισμού και το άθλημα στο οποίο είναι γενετικά προσανατολισμένο το παιδί σας,
πώς θα αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό έκζεμα και την ατοπική δερματίτιδα,
όλα όσα πρέπει να γνωρίσετε για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και μαρτυρίες ασθενών που συμβιώνουν καθημερινά μαζί της,

5. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων
Στο ΘΕΜΑ έχουµε Gala και είστε όλοι καλεσµένοι: Λαµπερές προσωπικότητες, inside stories, παγκόσµιες αποκλειστικότητες, big events, µόδα, οµορφιά, ταξίδι, γευσιγνωσία, wellness, ψυχαγωγία, social media.

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι αγοράσετε την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνετε:

1. Την εφημερίδα

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.