Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

21ο τεύχος
Μαγειρεύουμε Οικονομικά!

20 αλμυρές & γλυκές συνταγές μάς μαθαίνουν να εξοικονομούμε χρήματα χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη γεύση!

Δίχως αμφιβολία, ένα μεγάλο μέρος της οικιακής οικονομίας αρχίζει και τελειώνει στην κουζίνα μας. Αφορά τον τρόπο που οργανώνουμε τα γεύματά μας. Που ψωνίζουμε και αξιοποιούμε τις πρώτες ύλες μας. Που υπολογίζουμε τις μερίδες και αποθηκεύουμε τυχόν περισσευούμενο φαγητό για να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα ή να το χρησιμοποιήσουμε ως πρώτη ύλη μιας νέας παρασκευής.
Σε αυτό το τεύχος, λοιπόν, μαγειρεύουμε οικονομικά. Δημιουργούμε ένα μενού δίχως κρέας και ζωικά παράγωγα με wings από κουνουπίδι και steaks μελιτζάνας.

Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε μέρη του κρέατος που μέχρι σήμερα δεν μας «γέμιζαν το μάτι» δημιουργώντας με αυτά πεντανόστιμα πιάτα όπως κοκκινιστό μοσχάρι με χυλοπίτες, ρολό κιμά, φτερούγες κοτόπουλου με noodles και πένες φούρνου με κοτόπουλο.

 

Δίνουμε στα όσπρια τη θέση που τους αξίζει στην κουζίνα και το τραπέζι μας ετοιμάζοντας μοναδικές συνταγές γεμάτες γεύση, άρωμα και μπόλικα θρεπτικά συστατικά.

Η σούπα μινεστρόνε με μαυρομάτικα και μπέικον, οι φακές γιουβέτσι και τα ρεβίθια φρικασέ με μανιτάρια είναι μόνο κάποιες από αυτές. Τέλος, ανακαλύπτουμε διαφορετικές εκδοχές αγαπημένων γλυκών όπως π.χ. το σοκολατένιο ρεβανί, το εκλέρ με κρακελίν και κρέμα βανίλιας, την πάστα φλώρα μήλου και τα βάζουμε στη ζωή μας ακολουθώντας «άχαστες» συνταγές.

Όλα αυτά, μαζί με ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε την κουζίνα μας προκειμένου να συνδυάσουμε μαγειρική και οικονομία, συνθέτουν το τεύχος αυτό το οποίο ως στόχο του έχει να σας μυήσει στα μυστικά και τις γεύσεις της καλής, σπιτικής, οικονομικής κουζίνας.

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Μαγειρεύουμε χωρίς κρέας
Ετοιμάζουμε νόστιμες συνταγές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη vegan κουζίνα στην πιο απολαυστική εκδοχή της.
Wings από κουνουπίδι με σαλάτα coleslaw, σαλάτα με ψητά καρότα, παντζάρι τουρσί και πλιγούρι, vegan steak από μελιτζάνα με πουρέ σελινόριζας, bitter μους σοκολάτας, crumble από φιστίκια και καραμελωμένα μήλα.

Πεντανόστιμα γεύματα
Φτιαγμένα με τα πιο οικονομικά μέρη του κρέατος.
Φτερούγες κοτόπουλου με noodles stir fry, Ζυμαρικά φούρνου με κοτόπουλο και λαχανικά, Ρολό κιμά γεμιστό με αβγά, με ρύζι μπασίματα και σάλτσα ντομάτας, Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες, Slider buns με pulled pork.

Τα όσπρια… αλλιώς
Έφτασε η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τα όσπρια.
Σούπα μινεστρόνε με φασόλια και μπέικον, Γίγαντες με χοιρινό κότσι, Φακές γιουβέτσι, Ρεβίθια φρικασέ με μανιτάρια, Χοιρινό κατσαρόλας με ρεβίθια και πορτοκάλι.

Ρυζόγαλο. Νόστιμο και υγιεινό
Μοιραζόμαστε μαζί σας 2 συνταγές για ρυζόγαλο, η μία από τις 2 σε light εκδοχή, χωρίς όμως να υστερεί σε γεύση.

Aπλά και νόστιμα
Πεντανόστιμα γλυκά φτιαγμένα με υλικά που (λίγο πολύ) όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Εκλέρ με κρακελίν και κρέμα βανίλιας, Κέικ Tres Leches, Πάστα Φλώρα με μήλα, Muffins με πορτοκάλι και σοκολάτα, Ρεβανί με σοκολάτα.

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr