Αυτή την Κυριακή, μη χάσετε το Πρώτο Θέμα!

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Το βιβλίο «Βαθιά, Άγρια Νερά», τη συγκλονιστική περιπέτεια του εμβληματικού Wilbur Smith!

Ενώ οι μεγιστάνες του πλούτου απολαμβάνουν τη χλιδή στις πανάκριβες ιδιωτικές θαλαμηγούς, ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους παραμονεύει: Άγρια πειρατεία, απαγωγή, εκβιασμός, αγωνία -και ο παράδεισος γίνεται κόλαση στη μέση του πουθενά.

Επίδειξη δύναμης ως ασύγκριτου αφηγητή ιστοριών κάνει ο Wilbur Smith με ένα από τα πλέον εμβληματικά μυθιστορήματά του. Το «Βαθιά, άγρια νερά» αναπαριστά, με καθηλωτική λεπτομέρεια, τον αιώνιο εφιάλτη κάθε σύγχρονου κροίσου: Την βίαιη αρπαγή του ίδιου ή κάποιου μέλους της οικογένειάς του. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου βιβλίου, ο Wilbur Smith επιλέγει σαν κεντρικό χαρακτήρα μια πανίσχυρη γυναίκα. Η Χέιζελ Μπάνοκ είναι η ιδιοκτήτρια μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ορυκτών καυσίμων στον πλανήτη, η οποία φέρει το όνομά της και είναι πασίγνωστη σαν «Μπάνοκ Όιλ». Η Χέιζελ είναι ο ορισμός της «σιδηράς κυρίας», μιας προσωπικότητας που περιβάλλεται από θαυμασμό και δέος, κυρίως για τον δυναμισμό της. Ωστόσο, η αχίλλειος πτέρνα της Χέιζελ Μπάνοκ είναι η 19χρονη Κέιλα, η μοναχοκόρη της. Η οποία γίνεται στόχος και εν τέλει «λάφυρο» για μια ομάδα αδίστακτων κακοποιών από τη Σομαλία. Αυτοί, ύστερα από πειρατική επίθεση σε πολυτελές γιοτ που έπλεε αμέριμνο στον Ινδικό Ωκεανό, αρπάζουν την Κέιλα. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα, οι απαγωγείς απαιτούν από τη Χέιζελ ένα αστρονομικό ποσόν ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση της Κέιλα. Εκείνη αμέσως προσπαθεί να πιέσει υψηλά ισταμένους ώστε να επέμβουν, όμως οι μεγαλόσχημοι φίλοι της την προδίδουν ο ένας μετά από τον άλλον. Ο μόνος που θα δείξει προθυμία να εμπλακεί στη διάσωση της Κέιλα είναι ο Έκτορ Κρος, πρώην συνταγματάρχης των SAS, της περίφημης μονάδας επίλεκτων κομάντο του βρετανικού στρατού. Ο Κρος και η Χέιζελ μετατρέπονται σε μια μικρή δύναμη κρούσης, αναλαμβάνοντας μια αποστολή σχεδόν αυτοκτονικά επικίνδυνη -αλλά και χωρίς το παραμικρό περιθώριο αποτυχίας. Δύο άνθρωποι ρισκάρουν τα πάντα, ζώντας μια απίστευτη περιπέτεια, με την ένταση διαρκώς «στο κόκκινο».

Wilbur Smith, ο μπεστ-σέλερ συγγραφέας της εξωτικής περιπέτειας

Ως μια εξαιρετικά σπάνια -μοναδική ίσως- περίπτωση συγγραφέα ο βίος του οποίου ήταν εξίσου περιπετειώδης με τα δεκάδες μπεστ-σέλερ που συνέγραψε, ο Wilbur Smith θεωρείται σαν κορυφαίος όλων των εποχών σε ένα λογοτεχνικό είδος το οποίο ο ίδιος ανέδειξε: Το μυθιστόρημα εξωτικής περιπέτειας, κατά κανόνα με φόντο την Αφρική, την ήπειρο με την οποίαν ο ίδιος ταυτίστηκε και προσπάθησε να εξερευνήσει, από τα παιδικά του χρόνια έως και τον πρόσφατο θάνατό του σε ηλικία 88 ετών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Πολυγραφότατος και με αστείρευτη φαντασία, ο Smith έγραψε 49 βιβλία, τα οποία έφτασαν σχεδόν όλα και σχεδόν από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας τους στην κορυφή των ανά τον κόσμο καταλόγων με τα ευπώλητα. Υπολογίζεται ότι ο Wlilbur Smith έχει πουλήσει περισσότερα από 140 εκατ. βιβλία, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην πλειονότητά τους τα μυθιστορήματα του Smith έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα ελληνικά, σημειώνοντας υψηλές πωλήσεις, καθώς φαίνεται ότι το ύφος, η καταιγιστική πλοκή και η μυθική ατμόσφαιρα που, με αριστοτεχνικό τρόπο συνθέτει ο Wilbur Smith με τη γραφή του, τον κατέστησαν εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα.

Αν και η ανάγνωση των βιβλίων του Smith είναι μια πολύ μεγάλη απόλαυση καθώς είναι ένας απαράμιλλος αφηγητής, με αίσθηση του σασπένς και της σκηνοθεσίας, για κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει την εμπειρία της ανάγνωσης βιβλίων του, αρκεί για μια πρώτη γεύση μια περιήγηση στους τίτλους των μυθιστορημάτων του Wilbur Smith:

«Ο Θεός Ποταμός», «Η λεοπάρδαλη κυνηγά στο σκοτάδι», «Χρυσωρυχείο», «Οργισμένος σαν τη θάλασσα», «Άγρια δικαιοσύνη», «Δύο για την κόλαση», «Ώρα να πεθάνεις», «Κυνηγοί διαμαντιών» κ.α.

Το 2018 ο Smith συνέγραψε την αυτοβιογραφία του. Φέρει τον τίτλο «On Leopard Rock» (Στον βράχο της λεοπάρδαλης) και δεν υστερεί σε κανέναν επιμέρους τομέα από τα μυθιστορήματά του, υπό την έννοια ότι η ζωή του Wilbur Smith υπήρξε μια διαρκής περιπέτεια, γεμάτη «κινηματογραφικά» απρόοπτα και αλλεπάλληλες ανατροπές.

Γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1933 στη σημερινή Ζάμπια της Κεντρικής Αφρικής, μια χώρα η οποία παλαιότερα ονομαζόταν Ροδεσία. Τον βάπτισαν «Wilbur», μιας και ο γονείς του ήθελαν να συνδέσουν το παιδί τους με τους πρωτοπόρους της αεροπορίας, τους αδελφούς Wright, ένας εκ των οποίων λεγόταν Wilbur.

Ο πατέρας του ήταν ένας σκληροτράχηλος, γιγαντόσωμος άνθρωπος, ο οποίος ήταν μεταλλουργός -και το τελευταίο που ήθελε για το γιο του, ήταν να γίνει διανοούμενος, καθώς ήταν οπαδός της άποψης ότι οι αληθινοί άντρες κρίνονται από τη δύναμη των χεριών τους και όχι από «θηλυπρεπείς» ενασχολήσεις.

Ωστόσο, ο Wilbur από μικρός -ίσως και υπό την επίδραση της μητέρας του, η οποία ήταν το αντίθετο του συζύγου της και εμφορούνταν από καλλιτεχνικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα- έγινε μανιώδης αναγνώστης λογοτεχνίας. Έκρυβε, μάλιστα, τα βιβλία του σε βοηθητικούς χώρους της οικογενειακής κατοικίας, από το φόβο να μην ανακαλύψει ο πατέρας του ότι διαβάζει.

Αρχικά ο Wilbur Smith είχε αποφασίσει να γίνει δημοσιογράφος, ώστε να αναδεικνύει τα κοινωνικά προβλήματα της Νοτίου Αφρικής. Ωστόσο, υπό την πίεση του πατέρα του έγινε λογιστής φοροτεχνικός, αν και από πολύ νεαρή ηλικία ριχνόταν σε κάθε είδους δραστηριότητα που θα μπορούσε να διεγείρει το ενδιαφέρον του. Έτσι, ο Wilbur Smith δοκίμασε την τύχη του ως χρυσωρύχος, φαλαινοθήρας, υπάλληλος σε πολυεθνική εταιρεία ελαστικών αυτοκινήτων, ιδιοκτήτης βιοτεχνίας σιδήρου κ.α.

Βεβαίως, έστω και κρυφά, το πάθος για το γράψιμο φλόγιζε τη φαντασία του Smith, εξού και δεν άργησε να γράψει τα πρώτα του μυθιστορήματα. Έγιναν ανάρπαστα, ήδη από το 1964 και το πρώτο του βιβλίο («Στα νύχια του λιονταριού»), γεγονός που ώθησε τον Wilbur Smith να αποφασίσει ότι στο εξής το γράψιμο θα ήταν η αποκλειστική ενασχόλησή του.

Έκτοτε και ως το θάνατό του το Νοέμβριο του 2021, ο Wilbur Smith θα διηγούνταν τις καταπληκτικές ιστορίες του, τόσο με τη μορφή μεμονωμένων μυθιστορημάτων όσο και σε σειρές βιβλίων. Φανατικός οπαδός της προετοιμασίας και της έρευνας, τα έργα του διακρίνονται για την αληθοφάνειά τους. Ασχέτως εάν ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα πλέον εξωτικά και απίθανα μέρη της Αφρικής, της Ανατολής, της Ασίας κ.ο.κ. Εξάλλου το μεγάλο ατού του Wilbur Smith και ένα συστατικό που καθιστά τα βιβλία του ακαταμάχητα σαγηνευτικά, είναι το πόσο ρεαλιστικές και ζωντανές είναι οι περιγραφές -φυσικά στο περιθώριο της συγκλονιστικής δράσης, με ήρωες κατασκόπους, πειρατές, πρώην Ναζί, κακοποιούς, εμπόρους διαμαντιών, ευγενείς αλλά και μορφές εθισμένες στην αδρεναλίνη του αγνώστου και της εξερεύνησης -ακριβώς όπως ήταν στην αληθινή ζωή του ο σπουδαίος Wilbur Smith.

3. Το Car, το καλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου.
Tην Κυριακή με το Car, όλα στα χέρια σας!

Αυτό είναι το CAR, το καλύτερο περιοδικό αυτοκινήτου,

…που είναι στην κορυφή και της Ελληνικής αγοράς,
… που οδηγεί τις εξελίξεις στο αυτοκίνητο,
… που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο,
… που δοκιμάζει, συγκρίνει αναλύει και σας παρουσιάζει χωρίς φόβο και με άποψη,
… που σας ενημερώνει για ό,τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο με την ανεπηρέαστη γνώμη του, τη βαθιά αυτοκινητιστική του κουλτούρα και τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες υπογραφές.

Το CAR βάζει στο επίκεντρο τον αναγνώστη. Μιλάει εκ μέρους του…
Γιατί το CAR μπορεί!

Διαβάστε στο CAR που έρχεται αυτή την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Cover Story
SPORTS CAR 2021
∆οκιµάζουµε στην πίστα και τον δρόµο τα καλύτερα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της χρονιάς και, µε τη βοήθεια της πρωταθλήτριας του W-Series, Jamie Chadwick, επιλέγουµε το καλύτερο.

50 ΤΕΥΧΗ CAR
Γιορτάζουµε τα 50 τεύχη CAR και θυµόµαστε τις καλύτερες στιγµές µέχρι σήµερα µέσα από τα αυτοκίνητα, τις αποκλειστικότητες και τους ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό που έχετε οδηγήσει στην κορυφή µε την αγάπη σας.

RANGE ROVER
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα γενιά του εµβληµατικού βρετανικού SUV που εντυπωσιάζει µε την πολυτέλεια και την τεχνολογία του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: GEORGE RUSSELL
Ένα από τα πιο ταλαντούχα και ανερχόµενα αστέρια της Formula 1 µιλά για την πρόκληση της επόµενης χρονιάς ως οδηγός της Mercedes-AMG και teammate του Lewis Hamilton.

Ακόµα οδηγούµε:
Νέα Porsche Macan
Νέο Peugeot 308
Νέο Renault Mégane
E-Tech Electric
Honda CR-V e:HEV AWD vs Hyundai Tucson 1.6 T-GDI HEV

200 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!
CAR! Με τις πιο έγκυρες ελληνικές και ξένες υπογραφές!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με το ΘΕΜΑ :

Emily in Paris
H σειρά-φετίχ αποθεώνει την ελληνική μόδα
Η Πατρίτσια Φιλντ ντύνει τις πρωταγωνίστριες με Zeus + Δione, Mary Katrantzos, Zoulias, Deux Hommes και Ileana Makris και απογειώνει τις πωλήσεις τους.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους
«Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»
Η δημοφιλής ηθοποιός στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο εξηγεί, γιατί μαγεύεται από όσους μπορούν να βρίσκουν τη χαρά ακόμα και σε κάτι απειροελάχιστα μεγαλύτερο από το τίποτα.

Κυβέλη Χατζηευστρατίου
Η νικήτρια του GNTM δεν είναι αυτό που νομίζετε
Στην πρώτη της συνέντευξη, αφηγείται τη μικρή αλλά πυκνή διαδρομή της ζωής της και δηλώνει γυναίκα που αγωνίζεται.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Πώς ξοδεύει τα δισ. του ο Mr. Facebook
Σπίτια- ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ιδιωτικές παραλίες και λίμνες περιλαμβάνονται στο Ε9 του μεγιστάνα που πάντως, κάνει και φιλανθρωπίες

Σάσα Ντάριο
36 μαθήματα χορού
Η θρυλική χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής ανοίγει το βιβλίο της ζωής της.

Ακόμα:

Γεώργιος & Μαντλέν των Μπεντχάιμ & Στέινφουρτ
Οι φιλέλληνες πρίγκιπες της Βαυαρίας

Οντρεϊ Χέπμπορν
Η μαχήτρια της Unicef

Μόδα & Ομορφιά
Τα αξεσουάρ της Χολιγουντιανής ντίβας & το μακιγιάζ της νέας χρονιάς

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

5. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για μία μεγάλη παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων, με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

Αποκτήστε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων «GOOD PEOPLE» στο Θέατρο Αποθήκη

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Αυτή την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στην πρώτη σελίδα της  εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει  ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από την Δευτέρα 11/1 έως και την Παρασκευή 14/1/2022, ως εξής:

Με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα / τηλ. επικοινωνίας 211-1000365) ή/και

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalgood-people/, με τη χρήση του κωδικού good  :

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για τις παραστάσεις :
Παρασκευή 14, στις 21:00
Σάββατο 15/1, στις 21:00
Κυριακή 16/1, στις 20:00
για όλες τις ζώνες των θεάτρων και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ
GOOD PEOPLE του David Lindsay-Abaire

Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Τάσος Γιαννόπουλος, Παύλος Λουτσίδης, Aurora Marion, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη.

Η ιστορία:
Lower End. Νότια Βοστώνη. Μία συνοικία της εργατικής τάξης. Η Μάργκι Γουόλς, προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο σαν ταμίας στο μαγαζί «’Ο, τι πάρεις ένα δολλάριο» αλλά απολύεται γιατί μονίμως αργεί να χτυπήσει κάρτα. Ο λόγος είναι η κόρη της που επειδή έχει μια κάποιου είδους πνευματική καθυστέρηση, απορροφά μεγάλο μέρος του χρόνου της. Η σπιτονοικοκυρά της την απειλεί επίσης με έξωση. Το Bingo, το προσφιλές παιχνίδι της γειτονιάς, θα μπορούσε να ήταν μια λύση για εύκολο χρήμα – αν το κέρδιζε ασφαλώς. Η άλλη λύση, λένε οι φίλες της, είναι να πάει να βρει τον Μάικ, τον εφηβικό της έρωτα, που είναι πλέον μεγαλογιατρός και ζει στο ακριβά προάστια με τη γυναίκα του. Να τον βρει και να του ζητήσει δουλειά!
Και η Μάργκι Γουόλς, το κάνει. Και από εδώ και πέρα – σε όλη αυτή τη διαδρομή της από το φτωχό προάστιο που ζει προς την πλούσια γειτονιά – θα έρθει αντιμέτωπη με τα ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν συμπεριφορές, στάση ζωής και αποφάσεις που παίρνει κάποιος. Αποφάσεις που τον προσδιόρισαν. Που καθόρισαν το «μετά» και την εξέλιξή του. Αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω κοινωνικής θέσης και πιθανόν λόγω αδυναμίας. Αποφάσεις που αντανακλούν το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο, τον εαυτό του και γιατί όχι το πώς τον βλέπουν οι άλλοι. Αποφάσεις που βασίζονται στην καλοσύνη; Και πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όλα αυτά;
Η πρεμιέρα του Good People έγινε το 2011 στο Samuel J. Friedman Theatre  στο Broadway, στη Νέα Υόρκη.
Το έργο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Tony την ίδια χρονιά και έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης (καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς). Έχει παρουσιαστεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.

Διάρκεια παράστασης: 90΄

ΟΡΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ
1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «GOOD PEOPLE» στο θέατρο Αποθήκη, για τις παραστάσεις : 14/1 στις 21:00, 15/1 στις 21:00 και 16/1 στις 20:00 για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και η αγορά εισιτηρίων γίνεται από τη Δευτέρα 11/1 έως και την Παρασκευή 14/1/2022, με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα / τηλ. επικοινωνίας 211-1000365) ή/και με τη χρήση του κωδικού good στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης.
3. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή με το ΘΕΜΑ :

Emily in Paris
H σειρά-φετίχ αποθεώνει την ελληνική μόδα
Η Πατρίτσια Φιλντ ντύνει τις πρωταγωνίστριες με Zeus + Δione, Mary Katrantzos, Zoulias, Deux Hommes και Ileana Makris και απογειώνει τις πωλήσεις τους.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους
«Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»
Η δημοφιλής ηθοποιός στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο εξηγεί, γιατί μαγεύεται από όσους μπορούν να βρίσκουν τη χαρά ακόμα και σε κάτι απειροελάχιστα μεγαλύτερο από το τίποτα.

Κυβέλη Χατζηευστρατίου
Η νικήτρια του GNTM δεν είναι αυτό που νομίζετε
Στην πρώτη της συνέντευξη, αφηγείται τη μικρή αλλά πυκνή διαδρομή της ζωής της και δηλώνει γυναίκα που αγωνίζεται.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Πώς ξοδεύει τα δισ. του ο Mr. Facebook
Σπίτια- ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ιδιωτικές παραλίες και λίμνες περιλαμβάνονται στο Ε9 του μεγιστάνα που πάντως, κάνει και φιλανθρωπίες

Σάσα Ντάριο
36 μαθήματα χορού
Η θρυλική χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής ανοίγει το βιβλίο της ζωής της.

Ακόμα:

Γεώργιος & Μαντλέν των Μπεντχάιμ & Στέινφουρτ
Οι φιλέλληνες πρίγκιπες της Βαυαρίας

Οντρεϊ Χέπμπορν
Η μαχήτρια της Unicef

Μόδα & Ομορφιά
Τα αξεσουάρ της Χολιγουντιανής ντίβας & το μακιγιάζ της νέας χρονιάς

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για μία μεγάλη παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων, με ένα κουπόνι που θα βρείτε, τόσο στην ακριβή όσο και στη φθηνή έκδοση της εφημερίδας.

Αποκτήστε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων «GOOD PEOPLE» στο Θέατρο Αποθήκη

και στις δύο εκδόσεις (4,25€ – 2€)
Αυτή την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στην πρώτη σελίδα της  εφημερίδας, τόσο στην απλή έκδοση των 2,00 ευρώ όσο και στην έκδοση με τις προσφορές των 4,25 ευρώ θα υπάρχει  ένα κουπόνι, με το οποίο, αγοράζοντας ένα εισιτήριο σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε άλλο ένα εισιτήριο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.
Η εξαργύρωση του κουπονιού μπορεί να γίνει από την Δευτέρα 11/1 έως και την Παρασκευή 14/1/2022, ως εξής:

Με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα / τηλ. επικοινωνίας 211-1000365) ή/και

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalgood-people/, με τη χρήση του κωδικού good  :

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά ισχύει για τις παραστάσεις :
Παρασκευή 14, στις 21:00
Σάββατο 15/1, στις 21:00
Κυριακή 16/1, στις 20:00
για όλες τις ζώνες των θεάτρων και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ
GOOD PEOPLE του David Lindsay-Abaire

Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Τάσος Γιαννόπουλος, Παύλος Λουτσίδης, Aurora Marion, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη.

Η ιστορία:
Lower End. Νότια Βοστώνη. Μία συνοικία της εργατικής τάξης. Η Μάργκι Γουόλς, προσπαθεί να βγάλει τον επιούσιο σαν ταμίας στο μαγαζί «’Ο, τι πάρεις ένα δολλάριο» αλλά απολύεται γιατί μονίμως αργεί να χτυπήσει κάρτα. Ο λόγος είναι η κόρη της που επειδή έχει μια κάποιου είδους πνευματική καθυστέρηση, απορροφά μεγάλο μέρος του χρόνου της. Η σπιτονοικοκυρά της την απειλεί επίσης με έξωση. Το Bingo, το προσφιλές παιχνίδι της γειτονιάς, θα μπορούσε να ήταν μια λύση για εύκολο χρήμα – αν το κέρδιζε ασφαλώς. Η άλλη λύση, λένε οι φίλες της, είναι να πάει να βρει τον Μάικ, τον εφηβικό της έρωτα, που είναι πλέον μεγαλογιατρός και ζει στο ακριβά προάστια με τη γυναίκα του. Να τον βρει και να του ζητήσει δουλειά!
Και η Μάργκι Γουόλς, το κάνει. Και από εδώ και πέρα – σε όλη αυτή τη διαδρομή της από το φτωχό προάστιο που ζει προς την πλούσια γειτονιά – θα έρθει αντιμέτωπη με τα ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν συμπεριφορές, στάση ζωής και αποφάσεις που παίρνει κάποιος. Αποφάσεις που τον προσδιόρισαν. Που καθόρισαν το «μετά» και την εξέλιξή του. Αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω κοινωνικής θέσης και πιθανόν λόγω αδυναμίας. Αποφάσεις που αντανακλούν το πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον κόσμο, τον εαυτό του και γιατί όχι το πώς τον βλέπουν οι άλλοι. Αποφάσεις που βασίζονται στην καλοσύνη; Και πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όλα αυτά;
Η πρεμιέρα του Good People έγινε το 2011 στο Samuel J. Friedman Theatre  στο Broadway, στη Νέα Υόρκη.
Το έργο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Tony την ίδια χρονιά και έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης (καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς). Έχει παρουσιαστεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.

Διάρκεια παράστασης: 90΄

ΟΡΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗΣ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ
1. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός για την παράσταση «GOOD PEOPLE» στο θέατρο Αποθήκη, για τις παραστάσεις : 14/1 στις 21:00, 15/1 στις 21:00 και 16/1 στις 20:00 για όλες τις ζώνες του θεάτρου και εξαρτάται από την διαθεσιμότητα της κάθε ημέρας.
2. Η εξαργύρωση των κουπονιών και η αγορά εισιτηρίων γίνεται από τη Δευτέρα 11/1 έως και την Παρασκευή 14/1/2022, με την προσκόμιση του κουπονιού στα ταμεία του θεάτρου Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα / τηλ. επικοινωνίας 211-1000365) ή/και με τη χρήση του κωδικού good στην ηλεκτρονική διεύθυνση της παράστασης.
3. Η προσκόμιση των κουπονιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των εισιτηρίων.

4. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.