Μια πίτα μπορεί να σε στείλει στον έβδομο ουρανό με τη γεύση της ή, όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, να φτάσει η ίδια στο διάστημα!

Το απίστευτο αυτό γεγονός συνέβη πριν λίγες μέρες στο Μάντσεστερ, με μια πίτα με γέμιση από πατάτες και κρέας να δένεται σε ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, μαζί με μηχανισμό που παρακολουθούσε την πορεία της και μια κάμερα που κατέγραφε το ταξίδι της μέχρι την στρατόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της πίτας, αυτό ήταν το πρώτο βήμα για την ανθρωπότητα να μπορέσει να καταναλώσει πίτες με περισσότερη κομψότητα και άνεση. “Ούτε ο ουρανός, ούτε η πίτα, θα πρέπει να είναι το όριο”, συμπλήρωσε. Όσο γιατί αποφάσισαν να στείλουν μια πίτα στο διάστημα, δήλωσαν ότι στόχος τους ήταν να δουν αν το ταξίδι μέχρι τα 100.000 πόδια πάνω από τη γη θα επηρεάσει τη μοριακή δομή της. Μάλιστα, όπως λέει αν τα καταφέρει σε αυτές τις ακραίες συνθήκες θα μπορεί να “επιβιώσει” και κατά τη μεταφορά της με ένα φορτηγό που περνάει για παράδειγμα από ένα δρόμο με λακκούβες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα φαγητό κάνει τόσο μακρινό ταξίδι. Πριν 2 χρόνια περίπου, είχε εκτοξευθεί στο διάστημα και ένα burger.

Σε κάθε περίπτωση, απολαύστε την “πτήση” της πίτας εδώ:

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr