Τα video προετοιμασίας φαγητού ή ατόμων που τρώνε χωρίς να μιλούν με μοναδική ηχητική συνοδεία τον ήχο του φαγητού που κόβεται, μαγειρεύεται ή καταναλώνεται, εξελίσσονται σε τάση που, αν κρίνουμε από τα εκατομμύρια προβολών τους, διόλου απίθανο σύντομα να τη δούμε και σε ελληνικούς ιστότοπους.

Τα video φαγητού στο διαδίκτυο δίνουν και παίρνουν με τους You tubers να γίνονται συνεχώς πιο ευρηματικοί παρουσιάζοντας συχνά εικόνες που -στα δικά μας μάτια τουλάχιστον- φαντάζουν παράδοξες. Πρόσφατο παράδειγμα, η σημαντική αύξηση καναλιών στο You tube που ανεβάζουν video που δεν μαγειρεύουν απλά αλλά καταγράφουν τους ήχους της διαδικασίας του μαγειρέματος και της κατανάλωσης φαγητού χωρίς την προσθήκη μουσικής με κάποιους να χρησιμοποιούν ακόμα και υπότιτλους. Μπορεί να ακούγεται βαρετό ωστόσο το παράδοξο είναι ότι τα συγκεκριμένα video συγκεντρώνουν εκατομμύρια προβολές ενώ τα σχόλια για την επίδρασή τους σε όσους τα βλέπουν είναι μάλλον ενθαρρυντικά για τους δημιουργούς δεδομένου ότι δημιουργούν ή αυξάνουν το αίσθημα της πείνας. Είναι κάτι παρόμοιο με το makbang, που οι Κορεάτες έχουν εξελίξει όχι απλά σε trend, αλλά επάγγελμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κανάλι AMSR (τα αρχικά από το Αυτόνομη Ανώτατη Ανταπόκριση των Αισθήσεων) που δημοσιεύει video που σκοπό έχουν να πυροδοτήσουν το αίσθημα ευφορίας και λαχτάρας για φαγητό σε όσους τα βλέπουν. Αυτό το πετυχαίνουν με δυνατούς ήχους της κάθε διαδικασίας που δίνουν την εντύπωση ότι αυτός που μαγειρεύει ή τρώει βρίσκεται κοντά. Για παράδειγμα ο ήχος του μασήματος της τροφής είναι συχνή μέθοδος που χρησιμοποιεί προσελκύοντας εκατομμύρια κλικ στα video φαγητού που δημοσιεύει.