Το να φτιάξεις ένα πραγματικά απολαυστικό burger σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και καθένας έχει τα δικά του μικρά μυστικά, από το ψωμάκι και τις σάλτσες μέχρι τις τεχνικές για να γίνει το μπιφτέκι ζουμερό και ηδονικά νόστιμο. Ο κοσμογυρισμένος σεφ Anthony Bourdain, που προφανώς έχει δοκιμάσει του κόσμου τα burgers, έχει τη δική του πρόταση.

Για τον Bourdain το μυστικό είναι η απλή προσέγγιση, τα σωστά μπαχαρικά χωρίς υπερβολές στις δοσολογίες και τα αυθεντικά, φρέσκα υλικά, ώστε να μπορούμε να το τρώμε με το ένα χέρι χωρίς το μισό από αυτό να καταλήγει πάνω μας. Προτείνει, λοιπόν, το burger να περιέχει αφράτο ψωμάκι πατάτας, μπιφτέκι από καλο – κομμένο κιμά καλής ποιότητας, τυρί που λιώνει, δροσερό μαρούλι, ντομάτα, κέτσαπ και μια φέτα τραγανό μπέικον. Απλή λογική δηλαδή, χωρίς περιττές φλυαρίες…

Θα συμφωνήσουμε φυσικά μαζί του γιατί σε όλους μας αρέσει η πληθωρικότητα, όμως, τα πειράματα και οι υπερβολές δεν έχουν πάντα καλά αποτελέσματα και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα σε βάρος της γεύσης.

Δείτε το σχετικό video