Πώς ένα ρύζι μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο; Ας πάρουμε τα πράγματα από την άρχη για να καταλάβουμε τι συνέβη.

Στις 8 Ιουλίου, ο Μαλαισιανός κωμικός Nigel Ng, γνωστός και με το ψευδώνυμο Uncle Roger ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με τίτλο «DISGUSTED by this Egg Fried Rice Video» το οποίο μεταφράζεται, ως «ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ από αυτό το βίντεο με τηγανητό ρύζι και αβγό».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο, ο Ng έριχνε τα βέλη του στην παρουσιάστρια του BBC Food, Χέρσα Πάτελ, για τον τρόπο με τον έφτιαξε μια κινέζικη συνταγή με τηγανητό ρύζι και αβγό, στο οποίο σούρωνε το ρύζι μετά το βράσιμο.

«Τι κάνει; Ω Θεέ μου. Με σκοτώνεις, γυναίκα. Στραγγίζει το με σουρωτήρι! Πώς μπορείτε να στραγγίσετε το ρύζι στο σουρωτήρι. Δεν είναι ζυμαρικά!» έλεγε.  Αργότερα επίσης φώναξε, «καταστρέφεις το ρύζι», αφού η Πάτελ χρησιμοποίησε νερό βρύσης για να ξεπλύνει το άμυλο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nigel Ng (Uncle Roger) (@mrnigelng) on

Ο Ng ήθελε απλά να σατιρίσει το τρόπο μαγειρέματος του ρυζιού, ωστόσο πυροδότησε την οργή του διαδικτύου συγκεντρώνοντας το βίντεο του πάνω από 7 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και σχεδόν 40 εκατομμύρια στο Twitter. Πολλοί θεατές αποδοκίμασαν έντονα τη μέθοδο της Πάτελ που δεν είχε σχέση με την παραδοσιακή συνταγή.

Ο Ng, που μένει στο Λονδίνο, προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα και στο πλαίσιο αυτό έκανε μια ανάρτηση στο Instagram μαζί με την Πάτελ, στην οποία ανακοίνωσαν από κοινού ότι σχεδιάζουν να συνεργαστούν.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι το ρύζι είναι βασικό συστατικό στην Ασία και υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για το μαγείρεμά του.

Διαβάστε επίσης:
Η KFC προτείνει ανατρεπτικό burger με ντόνατ αντί για ψωμάκι

Αυτές οι φέτες ψωμιού μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης
Παράξενα γλυκά στα social media