Η Nancy Gould δεν είναι μια συνηθισμένη δασκάλα μαγειρικής αφού κάνει μαθήματα σε «σχολή μαγειρικής» η οποία βρίσκεται σε σωφρονιστικό ίδρυμα στη Βόρεια Καρολίνα με μαθητές τους έγκλειστους σε αυτό.

Στα συγκεκριμένα μαθήματα, η Gould καλλιεργεί τις δεξιότητες των έγκλειστων με στόχο όπως λέει, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι όταν αποφυλακιστούν και βγουν στην κοινωνία. Ένα σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων που οργανώνει παρουσιάζονται στο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Cook School» που σκηνοθέτησε ο D.L. Anderson για λογαριασμό της «Southern Foodways Alliance» (SFA), που μελετά τη βιωσιμότητα της γαστρονομικής κουλτούρας στην Αμερική. Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την ίδια αλλά και μερικούς από τους μαθητές της, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα εκφράζουν την έκπληξή τους έχοντας συνειδητοποιήσει πλέον το πόσο τους αρέσει να μαγειρεύουν.

prison cooks

Δείτε στο παρακάτω video με ποιους τρόπους η Nancy Gould εκπαιδεύει τους «μαθητές» της διδάσκοντάς τους ακόμα και το πώς θα στήσουν όμορφα ένα επίσημο τραπέζι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr