Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η παρασκευή ενός γλυκού; Αν ρωτήσεις τους Ιάπωνες πολύ, μιας και για να φτιάξουν το πιο παραδοσιακό γλύκισμα τους παίζουν «ρώσικη ρουλέτα» την ακεραιότητα των χεριών τους με ένα σφυρί.

Τι εννοούμε; Στην Ιαπωνία ένα από τα πιο κλασικά γλυκίσματα είναι το mochi, που αποτελείται από μία ζύμη ρυζιού που ονομάζεται mochigome, στην οποία δίνουν και διάφορα χρώματα. Το προτιμούν σε κάθε χαρούμενη εκδήλωση τους και για να το φτιάξουν οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες διακινδυνεύουν τα χέρια τους. Για την ακρίβεια, με απίστευτα γρήγορες κινήσεις ο ένας ζαχαροπλάστης ανακατεύει ή διπλώνει τη ζύμη την ίδια στιγμή που ένας δεύτερος με εξίσου γρήγορες κινήσεις τη χτυπάει με ένα τεράστιο ξύλινο σφυρί!

Αναρωτιέστε και εσείς γιατί να μπει κάποιος σε αυτή τη δοκιμασία, έτσι; Όπως λέει στο βίντεο στο YouTube που έχει γίνει viral, o master του mochi Mitsuo Nakatani ο λόγος είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία δίνει στο mochi την απαλή και μαστιχωτή υφή που πρέπει να έχει. Και μπορεί, όπως λέει να υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πετύχει κάποιος, αλλά αυτός που εφαρμόζει ο ίδιος στο ζαχαροπλαστείο του είναι ο πιο παραδοσιακός.

Ο λόγος δε που οι δύο ζαχαροπλάστες φωνάζουν ο ένας στον άλλο κατά τη διαδικασία δεν έχει να κάνει με φόβο για την περίεργη και τόσο επικίνδυνη τεχνική που εφαρμόζουν, αλλά για να συντονίζονται μεταξύ τους. Αλλά επειδή τα λόγια σε αυτή την περίπτωση είναι περιττά, θαυμάστε την τεχνική τους στο παρακάτω βίντεο: