Το TikTok είναι ίσως το πιο δημοφιλές social media των τελευταίων δύο χρόνων. Στην περιήγησή μας σε αυτό πέσαμε πάνω σε ένα ιαπωνικό γλυκό που έχει γίνει viral και δεν μπορούσαμε να μην το μοιραστούμε μαζί σας.

Το παρακάτω βίντεο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 30K likes στο TikΤok και παρουσιάζει μια συνταγή για Dorayaki. Τι είναι, όμως αυτό;

Το Dorayaki είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και είναι κάτι παρόμοιο με τα γνωστά μας pancakes.

Αποτελείται από δύο τύπου τηγανίτες ενωμένες, οι οποίες ενδιάμεσα περιέχουν ένα στρώμα γλυκιάς πάστα φασολιών azuki. Για την ιστορία, λέγεται ότι έχουν πάρει το όνομά τους από το αρχαίο μουσικό όργανο «dora», γιατί θυμίζουν το σχήμα του. Η λέξη «yaki» σημαίνει ψητός.

Στη συγκεκριμένη εκτέλεση στο ΤikΤok η γέμιση είναι από μερέντα. Μπορείτε να διαλέξετε εσείς την αγαπημένη σας γέμιση και να προσαρμόσετε τη συνταγή στα δικά σας γούστα και την επόμενη φορά που θα θέλετε να φτιάξετε pancakes να κάνετε Dorayaki! Eξάλλου τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα και τα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Θα χρειαστείτε μόνο: 2 αβγά, 30 γρ. ζάχαρη, ½ κουτ. γλυκού μέλι, 110 γρ. αλεύρι, 50 ml γάλα και 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα. Για τη διαδικασία δείτε το βίντεο.

@lauramourinhoDorayakis w/ Nutella! #fyp #foryou #foryoupage #food #tiktokfood #dorayaki #recipe♬ Chinese New Year – SALES

Δείτε επίσης
TikTok: Χρήστης φτιάχνει πουρέ από πατατάκια και προκαλεί την οργή σεφ

Τα «ζυμαρικά που ουρλιάζουν» είναι η νέα τρέλα στο Τwitter

Το βίντεο με τα μπλε μακαρόνια, που έγινε viral, έχει ήδη 8.9 εκατ. προβολές!