Ο Τούρκος χασάπης-εστιάτορας βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας μετά από την επίσκεψη του Γάλλου ποδοσφαιριστή της Μπάγιερν Μονάχου, στο εστιατόριό του στο Ντουμπάι, στον οποίο σέρβιρε μπριζόλα καλυμμένη με φύλλα χρυσού.

Ο μέσος της Μπάγιερν Μονάχου, ο οποίος είναι γνωστός για την ενίοτε προκλητική του στάση, θεώρησε ότι ήταν καλή ιδέα να βιντεοσκοπήσει τον ίδιο τρώγοντας την «επίμαχη» μπριζόλα και να δημοσιεύσει το video στο λογαριασμό του στο twitter, κοινοποιώντας το στους 223.000 ακόλουθούς του. Το εν λόγω Tweet, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σάλο, κάτι που έχει πρόσφατα επαναληφθεί όταν ο Μαδούρο επισκέφθηκε το εστιατόριό του Nusret Gokce στην Κων/πολη.

Οι πρώτες αντιδράσεις των ακολούθων του Ribéry ξεκίνησαν όταν δημοσίευσε στο λογαριασμό του ότι «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η νέα χρονιά από μια επίσκεψη στο εστιατόριο του Τούρκου «αδερφού« του, Salt Bae». Μετά τη δημοσίευση του video, το κοινό δεν αντέδρασε πολύ καλά στην απαράδεκτη επίδειξη πλούτου του ποδοσφαιριστή ο οποίος ξόδεψε 300 δολάρια για μια επιχρυσωμένη μπριζόλα, τον «βομβάρδισε» λοιπόν με αρνητικά σχόλια. Ο ποδοσφαιριστής απαντώντας, ακολούθησε μια κάθε άλλο παρά επαγγελματική στάση κάνοντας λόγο για «ψευτοδημοσιογράφους», που είναι πάντα αρνητικοί». «Η επιτυχία μου οφείλεται στο Θεό, σε μένα, τους αγαπημένους μου και σε όλους όσοι με πιστεύουν. Όσο για τους άλλους, δεν είστε τίποτα παραπάνω από πετρούλες στις κάλτσες μου», είπε ενώ δήλωσε ότι δεν πλήρωσε για να φάει το επίμαχο πιάτο αλλά συμμετείχε σε μία διαφημιστική καμπάνια για την προώθηση του εστιατορίου.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν έμεινε αδρανής αφού επέβαλλε βαρύ πρόστιμο -που δεν έχει αποκαλυφθεί- στο Γάλλο ποδοσφαιριστή για την επίμαχη δημοσίευση. «Μίλησα πολύ ώρα με τον Franck χθες και του είπα πως θα του επιβληθεί ένα βαρύ πρόστιμο. Έχει αποδεχθεί την τιμωρία του», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, λέγοντας πως τα λόγια που χρησιμοποιήσε δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν από κανέναν αθλητή. «Το τι τρώει ο Ribéry είναι δική του απόφαση, αλλά τα σχόλιά του δεν είναι αποδεκτά», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν, τονίζοντας πως ο Ribéry είναι διάσημος και αυτό τον καθιστά παράδειγμα προς μίμηση.