Σε όλους μας έχει τύχει κάποιο ατύχημα την ώρα του μαγειρέματος, που αδυνατούμε να διορθώσουμε και δεν βρισκόμαστε σε… μαγειρικό αδιέξοδο! Ένα ανεπανόρθωτο λάθος είναι να μας παραπέσει το αλάτι. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Πώς το διορθώνουμε; Μέχρι τώρα δεν υπήρχε λύση! Συνήθως το φαγητό κατέληγε στον… κάδο απορριμάτων! Ωστόσο, το TikTok, που βρίσκει κόλπα για όλες τις δύσκολες καταστάσεις, έχει τη λύση.

Χάρη στην χρήστη του TikTok @vnklove δεν έχετε πλέον να ανησυχείτε αν παραλατίσατε το φαγητό σας. Τι μας προτείνει; Δεν χρειαζόμαστε παρά μια πατάτα- που λίγο πολύ όλοι έχουμε στο σπίτι- και πολλή υπομονή. Τι κάνουμε; Ας πούμε ότι μαγειρεύουμε ένα πιάτο κατσαρόλας. Καθαρίζουμε μια πατάτα και τη ρίχνουμε μέσα στο υπερβολικά αλατισμένο φαγητό. Και την αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό μας. Όσο μαγειρεύεται, η πατάτα θα απορροφήσει όλο το αλάτι και το πιάτο μας θα είναι εντάξει.

Αυτό το κόλπο είναι πιο αποτελεσματικό σε φαγητά κατσαρόλας, σε σούπες, σε σάλτσες ή μαγειρευτά. Ωστόσο, μπορούμε γενικώς να το έχουμε στο μυαλό μας όταν μαγειρεύουμε.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο:

@vnkloveShare with you friends and family❤️ #kitchenhacks #cooking #cookinghack #tipsandtricks #salt #foodtiktok #tiktokfood #soup #fyp #africanfood♬ HOT & SPICY SALSA – Jaycee Mante

 

Δείτε επίσης:
Μαγειρική χωρίς αλάτι γίνεται;

Πόσο αλατισμένο χρειάζεται πραγματικά να είναι το νερό, όταν μαγειρεύουμε;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το αλάτι στο φαγητό