Το TikTok παίζει σημαντικό ρόλο στον γαστρονομικό χάρτη πλέον. Επαγγελματίες του χώρου, αλλά και απλοί foodies δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο περιεχόμενο της πλατφόρμας, που έχει να κάνει με το φαγητό, ώστε να πάρουν ιδέες για συνταγές, τεχνικές και να υιοθετήσουν πρακτικά hacks. Το 2022 είχε αρκετό υλικό που σίγουρα θα μας απασχολήσει για καιρό. Όμως, ανάμεσα στα γευστικά διαμαντάκια υπάρχουν και εκείνα που ευχόμαστε να μην είχαμε δει ποτέ. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η healthy coke.

Τι είναι η «υγιεινή coke»
Το πρωτοείδαμε το καλοκαίρι και αμέσως παραξενευτήκαμε. Η συνταγή είναι απλή: Σε ένα ποτήρι με πάγο προσθέτετε ξύδι βαλσάμικο, σόδα και ανακατεύετε. Το trend έγινε δημοφιλές καθώς -υποτίθεται- πως θυμίζει τη γεύση του γνωστού ανθρακούχου αναψυκτικού, χωρίς όμως να περιέχει ζάχαρη και συντηρητικά. Όμως, ας το παραδεχτούμε, αν βάλουμε σε κάποιο ρόφημα ξύδι βαλσάμικο, ό,τι και αν προσθέσουμε θα εξακολουθεί να έχει γεύση από dressing σαλάτας. Όσο και αν το χρώμα θυμίζει το γνωστό αναψυκτικό, η γεύση σίγουρα δεν είναι αυτό που περιμένουμε.

Πώς ξεκίνησε
Ήταν Ιούνιος του 2022 όταν η TikToker Amanda Jones τρέλανε το ίντερνετ με τη συνταγή της για μία πιο «υγιεινή coke» και έφτασε γρήγορα στα 7 εκατομμύρια views στο TikTok. Τότε ήταν που όλο και περισσότεροι χρήστες θέλησαν να δοκιμάσουν το trend, που γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως ό,τι ανθρακούχο ρόφημα και αν χρησιμοποιήσετε, η γεύση δεν θα φτάσει να θυμίζει το γνωστό αναψυκτικό. Επιπλέον, ας μην παραβλέψουμε το γεγονός πως αυτή η ποσότητα από ξύδι βαλσάμικο δεν είναι μία «υγιεινή εκδοχή».

@mandyvjones @LaCroix Sparkling Water ♬ original sound – Amanda Jones