Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς φτιάχνονται οι μπάρες πρωτεΐνης που επιλέγετε μετά από τις επισκέψεις στο γυμναστήριο; Βρήκαμε την παραγωγική διαδικασία και μάλιστα σε βίντεο.

Για την ακρίβεια, βρήκαμε πώς φτιάχνεται μία συγκεκριμένη μάρκα, οι βρετανικές μπάρες πρωτεΐνης Grenade, που όμως κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά. Είναι άλλωστε από τις πιο γνωστές μπάρες διεθνώς με την παραγωγή τους να αγγίζει τις 1 εκατομμύριο μπάρες την εβδομάδα!

Το Insider έκανε μία επίσκεψη στο εργοστάσιο της Grenade πρόσφατα και αποθανάτισε σε βίντεο πώς φτιάχνονται οι περίφημες μπάρες τους. Εκεί βλέπουμε το μίγμα που ανακατεύεται στη μηχανή, πριν το απλώσουν σε ένα ιμάντα 80 μέτρων, για να προσθέσουν στη συνέχεια τα άλλα υλικά, όπως η επικάλυψη σοκολάτας και οι ξηροί καρποί.

Εντάξει, όπως καταλαβαίνετε δεν αποκαλύπτουν τη συνταγή τους, που η εταιρεία κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό, αυτό άλλωστε θα ήταν βιομηχανική κατασκοπία. Μας δείχνουν όμως ότι πρόκειται για μία περίπλοκη διαδικασία, ενώ ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Alan Barratt, που εμφανίζεται στο βίντεο, μιλάει για το πόσο μεγάλη προσοχή δίνουν στη λεπτομέρεια, αναφέροντας το παράδειγμα μίας μπάρας τους για την οποία δούλευαν επί 17 μήνες ώστε να τελειοποιήσουν τη γεύση της. Και αυτό από μόνο του, εντυπωσιακό είναι.

Πάντως αν θέλετε να φτιάξετε ένα πρωτεϊνούχο σνακ, σας έχουμε βίντεο με λαχταριστά τρουφάκια πρωτεΐνης, βήμα-βήμα: