Θέλετε να εκπλήξετε ευχάριστα τους καλεσμένους σας σε ένα επίσημο ή και φιλικό γεύμα; Δοκιμάστε να τους προσφέρετε το επιδόρπιο σε όμορφα μπολ σοκολάτας που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.

Παγωτά μους, σορμπέ και κάθε λογής γλυκιές νοστιμιές θα πάρουν άλλη διάσταση χωρίς πολύπλοκο εξοπλισμό αλλά με απλά υλικά, υπομονή και φαντασία. Το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Δείτε τα παρακάτω video και διαλέξτε τον τρόπο.

Με μπαλόνια
Πρόκειται ίσως για τον πιο εύκολο από τους τρεις τρόπους. Λιώνετε πρώτα τη σοκολάτα σας. Στη συνέχεια διαλέγετε μερικά μπαλόνια, μικρά ή μεγάλα, τα καθαρίζετε και τα φουσκώνετε. Τα βυθίζετε στη σοκολάτα και τα αφήνετε να σταθούν για λίγη ώρα πάνω σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα. Στη συνέχεια σκάτε θα μπαλόνια, αφαιρείτε προσεκτικά τα κομμάτια που έμεινα στα μπολάκια και γεμίζετε με μους, παγωτό ή κρέμα της επιλογής σας.
Δείτε στο παρακάτω video τη διαδικασία.

Με πάγο
Λιώνετε πρώτα τη σοκολάτα σας (λευκή, γάλακτος ή μαύρη) στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια την απλώνετε πάνω σε παγάκια που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Θυμηθείτε ότι δεν τα αφήνετε πολλή ώρα πάνω στο χαρτί και απλώνετε τη σοκολάτα αμέσως μόλις τα βγάλετε από την κατάψυξη. Η σοκολάτα εδώ στερεοποιείται και παίρνει σχήμα πολύ εύκολα οπότε λίγο πριν ξεκινήσει ο πάγος να λιώνει (περίπου 5-10 λεπτά) την αφαιρείτε πολύ προσεκτικά από τον πάγο και είστε έτοιμοι. Την ίδια μέθοδο φυσικά μπορείτε να εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες φόρμες με πάγο. Θυμηθείτε να βάλετε το μπολ σας πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφήσει την υγρασία.

Δείτε στο παρακάτω video τον τρόπο.

Με αλουμινόχαρτο, λαδόκολα, μπολ και ένα ποτήρι
Τυλίγετε ένα μικρό στρογγυλό μπολ με ένα αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε ανάποδα πάνω σε λαδόκολλα και απλώνετε σε γραμμές τη σοκολάτα γυρίζοντάς το περιμετρικά. Το βάζετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο και βάζετε μια μικρή ποσότητα σοκολάτας στη βάση του. Το στηρίζετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί και η βάση. Βγάζετε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο από το μπολ και χωρίζετε σιγά σιγά το αλουμινόχαρτο από τη σοκολάτα. Το σοκολατένιο σας μπολ είναι έτοιμο. Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας ένα νεροπότηρο, λαδόκολα και αλουμινόχαρτο τυλίγοντας το ποτήρι με αλουμινόχαρτο και λαδόκολα και απλώνοντας τη σοκολάτα επίσης περιμετρικά όπως θα δείτε στο παρακάτω video. Θυμηθείτε ότι η σοκολάτα σας θα πρέπει να είναι πηχτή για να μπορείτε να τη χειριστείτε ευκολότερα ενώ στη βάση του νεροπότηρου, που τείνει να σπάσει ευκολότερα, καλό θα είναι να απλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα. Αφού στερεοποιηθεί η σοκολάτα στο ψυγείο, αποσπάτε προσεκτικά το ποτήρι και στη συνέχεια για να αφαιρέσετε τη λαδόκολλα, τη στριφογυρίζετε απαλά μέχρι να χωριστεί από το μακρόστενο σοκολατένιο σας μπολ. Αφαιρείτε τέλος το αλουμινόχαρτο και voila!

Δείτε στο παρακάτω video τη διαδικασία

Το άρθρο της εβδομάδας