Τα social media σφύζουν από φωτογραφίες φαγητού και η τάση της φωτογράφισης των πιάτων όχι απλά κερδίζει έδαφος αλλά έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Ένας επιδραστικός λοιπόν χρήστης του instagram είπε να διακωμωδήσει το φαινόμενο καταστρέφοντας εντελώς τα πιάτα των φίλων του δευτερόλεπτα πριν τα φωτογραφήσουν.

Από το 2010 που ξεκίνησε το Instagram δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ έκαναν ανά διαστήματα μερικές ερασιτεχνικές λήψεις μετατράπηκαν σε παθιασμένους φωτογράφους. Gadgets και λογισμικά που βοηθούν στην πιο καλλιτεχνική απόδοση των φωτογραφιών ξεπηδούν το ένα πίσω από τ’ άλλο με τους foodies (στην περίπτωσή μας) να δίνουν φωτογραφικό ρεσιτάλ και τους λογαριασμούς τους να παίρνουν φωτιά! Αυτό βέβαια γίνεται αντιληπτό και από τα εστιατόρια που ενίοτε “εξοπλίζουν” τους θαμώνες τους με τα απαραίτητα για να βελτιώσουν την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Ο κωμικός λοιπόν Kevin Freshwater, γνωστός για τις φάρσες που κάνει τις οποίες μαγνητοσκοπεί και δημοσιεύει στα social media, έβαλε στο στόχαστρο τα γεύματα φίλων του, τα οποία κατέστρεφε λίγο πριν τα φωτογραφήσουν. Στο video που δημοσίευσε στο Instagram, ο Freshwater δείχνει στους ακόλουθούς του “πώς να καταστρέψουν τις φωτογραφίες για το instagram” με διάφορους τρόπους που περιλαμβάνουν από το να βάλουν ένα κουτάλι ή πιρούνι μπροστά από την κάμερα λίγο πριν τη λήψη μέχρι να καταστρέψει οπτικά το ίδιο το πιάτο ή επιδόρπιο. Οι κινήσεις του είναι πραγματικά αιφνιδιαστικές και οι αντιδράσεις των φίλων του δεν είναι πάντα ευχάριστες αφού η “επίθεση” στο φαγητό τους και η καταστροφή της τέλειας εικόνας του σε κάποιους προκάλεσε εκνευρισμό.

Εμείς πάντως θα το δούμε από τη σκοπιά του κωμικού και θα θεωρήσουμε το τελικό αποτέλεσμα άκρως ξεκαρδιστικό. Δείτε το video και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Το άρθρο της εβδομάδας