Οι λάτρεις του μπέικον είναι εκ των πραγμάτων πολλοί. Γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε ασυγκίνητους τους “δαιμόνιους” επιχειρηματίες ανά τον κόσμο, οι οποίοι κατά καιρούς σκαρφίζονται δημιουργικούς τρόπους για να ενσωματώσουν το αλλαντικό στα προϊόντα τους. Ο τελευταίος μάλιστα πήγε την “τρέλα” ένα βήμα παρακάτω προσθέτοντάς το σε μία από τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδικών -και όχι μόνο- χρόνων μας.

lollipop-maple-bacon

Ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού είναι από τους πλέον διαδεδομένους και αγαπητούς ανά τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Πρώτη φορά όμως είδαμε γλειφιτζούρι με γεύση μπέικον. Πρόκειται για δημιουργία του καταστήματος Roni-Sue Chocolates, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, και πιο συγκεκριμένα της ιδιοκτήτριας Rhonda Kave. Για να το φτιάξουν πρώτα τηγανίζουν πολύ μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρούν τα πολύ λιπαρά τμήματά του και πασπαλίζουν με αυτό τα καλούπια. Στη συνέχεια, φτιάχνουν το βασικό “σώμα” της λιχουδιάς, σιγοβράζοντας καπνιστό τσάι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι Αγαύης, σιρόπι γλυκόζης και ζάχαρη και το προσθέτουν στα καλούπια. Μόλις το μείγμα κρυώσει, τα γλειφιτζούρια είναι έτοιμα να ξεφορμαριστούν, να συσκευαστούν και να διανεμηθούν στην αγορά.

Pig-Candy-Red-Tin

Το συγκεκριμένο κατάστημα μάλιστα δείχνει να έχει ιδιαίτερη αγάπη απέναντι στο εν λόγω αλλαντικό αφού μία από τις πιο δημοφιλείς τους δημιουργίες είναι και αυτό που ονομάζουν “Pig Candy”, δηλαδή γλυκό για γουρούνια, το οποίο στην ουσία πρόκειται για τηγανητό μπέικον βουτηγμένο στη σοκολάτα. Θα τα δοκιμάζες;

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr