Ολοένα και περισσότεροι σεφ κορυφαίων εστιατορίων ανά τον κόσμο συμμερίζονται τις ομάδες επισκεπτών τους που ακολουθούν ειδική διατροφή δημιουργώντας ειδικά χορτοφαγικά και αυστηρά χορτοφαγικά μενού. Στη λίστα προστίθεται ένας ακόμη Γάλλος σεφ που επιλέγει να επέμβει σε μια κλασική σταθερά των Γάλλων που δεν είναι άλλη από το φουά γκρα.

Ο Alexis Gaultier, σεφ του εστιατορίου «Gaultier Soho», δημιούργησε το «faux gras», που ουσιαστικά είναι η vegan εκδοχή της γνωστής γαλλικής σπεσιαλιτέ. Βασικά συστατικά της συνταγής του είναι τα μανιτάρια, οι φακές και τα καρύδια. Πρόκειται ωστόσο για μία μόνο από τις επιλογές του vegan μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου που επίσης προσφέρει μενού για χορτοφάγους και μη. Σημειώνουμε επίσης ότι το εστιατόριο το 2016 απέσπασε από την PETA (People for Ethical Treatment for Animals) το βραβείο «Best Vegan Menu» (καλύτερο vegan menu) στα «PETA Vegan Food Awards». Οι λάτρεις του φουά γκρα και οι κρεοφάγοι μπορεί να μην επιδιώξουν καν να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο ο δημιουργός της επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα πατέ με βαθιά νοστιμιά λέγοντας μάλιστα ότι είναι καλύτερο (και πιο οικονομικό θα συμπληρώσουμε) από το συμβατικό φουά γκρα.

Δείτε επίσης
Τριάστερο εστιατόριο διαθέτει 18 διαφορετικά μενού για αλλεργίες

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr