Η ομάδα του Olive κάνει βόλτα στα μαγαζιά, ξεδιαλέγει προϊόντα από τα ράφια που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη νοστιμιά του και σας προτείνει αυτά που κλέβουν τις γευστικές εντυπώσεις. Αυτό το μήνα δοκιμάζουμε αλείμματα, κουλουράκια, γλυκίσματα και πίτες που δίνουν άλλη γεύση στα καθημερινά γεύματα, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

W02A1365-tahini

Ταχίνι όπως παλιά
Στην Ερμούπολη της Σύρου και στο εργαστήρι “Όπως παλιά στη Σέσουλα”, βρήκαμε ένα ταχίνι από σουσάμι ολικής άλεσης δικής τους παραγωγής. Ενθουσιαστήκαμε με τη γεύση και το άρωμά του γιατί είναι τόσο φρέσκο! Το αλέθουν οι ίδιοι σε ειδικές μηχανές με σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας που προμηθεύονται από τη Λήμνο ή από την Αφρική. Θα το βρείτε σε γυάλινα βάζα των 400γρ. ή σε πλαστικές συσκευασίες του κιλού, σε δύο τύπους, λευκό από αποφλοιωμένο σουσάμι ή πιο σκούρο από αναποφλοίωτο.
Πλατεία Ηρώων Ερμούπολη, τηλ. 22810 75575.

NOMAD-MELI-1

Nomad Honey από τα Ιωάννινα
Οι μελισσοκόμοι και εμπνευστές του «Nomad Honey» που εδρεύει στα Ιωάννινα επιθεωρούν καθημερινά τις κυψέλες τους στο βουνό έτσι ώστε να είναι δυνατές και καθαρές και οι μέλισσες να αποδίδουν τα μέγιστα. Νωπή γύρη, μέλι βελανιδιάς από τον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, μέλι πεύκου και πολλές ακόμα εκλεκτές ποικιλίες, όλες με κύριο χαρακτηριστικό την αγνότητα, κλείνονται σε βαζάκια με την ετικέτα «Nomad Honey» και να απολαμβάνουμε τη γεύση και τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Εθν. Αντιστάσεως 141, Ιωάννινα, τηλ. 6944836488.

aegean-blends

Aegean Herbs από την Αμοργό
Αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα αλλά και μίγματα βοτάνων για διαφορετικές χρήσεις που παρασκευάζονται στην Αμοργό από μια μικρή μονάδα καλλιέργειας. Όλα τα φυτά αναπτύσσονται σε συνθήκες φυσικής καλλιέργειας με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και με έμφαση στην ενδημικότητα των ειδών. Καλλιεργούνται βιοδυναμικά, με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτοφυή φυτά σε επιλεγμένες περιοχές στο όρος Κρίκελος, στα φαράγγια της Λαγκάδας και των Θολαρίων, στα υψώματα του Ποταμού και άλλες περιοχές του νησιού. Η συγκομιδή γίνεται μόνο με το χέρι χωρίς χορτοκοπτικά μηχανήματα. Η ξήρανση γίνεται σε σκοτεινό χώρο, με φυσικό αερισμό, χωρίς φούρνο και μηχανικά μέσα.
Λαγκάδα, Αιγιάλη, Αμοργός, τηλ. 228 5073265.

petits-grecs

Κουλουράκια πορτοκάλι Petits Grecs
Τους πρωτογνωρίσαμε στη Θεσσαλονίκη από τους κουραμπιέδες τους το 2014. Μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για την ελληνική σπιτική ζαχαροπλαστική και τα ελληνικά κεράσματα που δημιούργησαν την «Petits Grecs». Αυτήν τη φορά δοκιμάσαμε τις πλεξουδίτσες τους που μοσχοβολάνε πορτοκάλι. Για το γραφείο και το σπίτι, για παρέα στον καφέ και το τσάι.
Ανδριανουπόλεως 24, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 480855.

alexandros-chocolate-IMG_2642

Σοκολάτα λεμόνι
Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε με κλειστά μάτια τη σοκολάτα υγείας με λεμόνι. 90γρ. βιολογικής μαύρης σοκολάτας με βελούδινη και λεία όψη, με εκχύλισμα λεμονιού, φτιαγμένη από τους καλύτερους κόκκους κακαόδεντρου. Δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο, την ίδια στιγμή που μπορεί να γίνει εξαιρετική πρώτη ύλη για σπιτικά γλυκά!
Alexandros Hand Made Chocolate, Μενεξέδων 21, Κηφισιά, τηλ. 210 5785859.

pate-paprika-W02A1380

Paprika paté – Εον
Ελαφρώς πικάντικο και με αυτούσια τη γεύση της κόκκινης πιπεριάς, αυτό το paté θα δώσει ξεχωριστή γεύση στα σάντουιτς και τις σαλάτες σας, ενώ μπορεί να σερβιριστεί και ως ντιπάκι και να συνοδεύσει ένα πλατό τυριών. Στα συν ότι με την αφυδάτωση των λαχανικών που προηγείται, επιτυγχάνεται συμπύκνωση των γεύσεων και των αρωμάτων τους, ενώ διατηρείται και η θρεπτική τους αξία. Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ή γλουτένη.
Ανθέων 72, Περαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23920 24426.

pites-tis-mariannas-2

Βιολογικές πίτες της Μαριάννας
Μετά τα επικά ντολμαδάκια και τις αμπελοκορφάδες τουρσί, η Μαριάννα μάς παρουσιάζει τις βιολογικές της πίτες. Τις δοκιμάσαμε και είναι εξαιρετικές. Τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο αφού προσφέρεται σε τρεις τύπους: Τυρόπιτα με Π.Ο.Π. φέτα, Κιμαδόπιτα και Κρεμόπιτα – μπουγάτσα δηλαδή που σας προτείνω να σερβίρετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα. Θα τις αγοράσετε κατεψυγμένες στο ταψάκι τους και θα τις ψήσετε μέχρι να ροδίσουν. Θα τις σερβίρετε ζεστές κι όλοι θα σας λένε “Γεια στα χέρια σου”.Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Δείτε επίσης
10 μοναδικά ελληνικά προϊόντα που αξίζει να δοκιμάσετε

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr