Είναι ελαφρά, είναι χρωματιστά, είναι νόστιμα και ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Επιπλέον τα φρούτα μας ανοίγουν την όρεξη να φτιάξουμε μαζί τους απίθανα γλυκά και επιδόρπια.

Χωρίς αμφιβολία η επιλογή των φρούτων είναι ιδανική για να εμπλουτίσουμε γευστικά κάθε γλυκιά δημιουργία μας. Τα πλεονεκτήματα των φρέσκων φρούτων είναι πολλά, ωστόσο η εύκολη λύση της κομπόστας στο ντουλάπι είναι άκρως δελεαστική ώστε να έχουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή μας νόστιμα και ζουμερά φρούτα για να φτιάξουμε μαζί τους απίθανα κέικ, τάρτες, αλλά και ανάλαφρες κρέμες και μους.

RODAKINO KOMPOSTA mikri

Γιατί να επιλέξω κομπόστα φρούτων;
Πόσες φορές δεν έχετε λαχταρήσει ένα ωραίο, ζουμερό ροδάκινο στην καρδιά του χειμώνα ή θέλετε να προσθέσετε σε μια δημιουργία σας την ανάλαφρη γλύκα του ανανά αλλά το καθάρισμά του σας φρενάρει αφού δεν είναι το δυνατό σας σημείο; Γιατί όμως να ταλαιπωρούμαστε αφού μπορούμε να τον έχουμε καθαρισμένο έτοιμο σε ροδέλες ή σε κομμάτια και να τον χρησιμοποιούμε αμέσως χωρίς κόπο και φασαρία; Και το καλύτερο; Μπορούμε να χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε χωρίς να ανησυχούμε μήπως το περίσσευμα χαλάσει άμεσα ή αλλοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά του, αφού μπορούμε να τον διατηρήσουμε στο σιρόπι του σκεπασμένο μέσα σε ένα μπολ στο ψυγείο για μερικές μέρες ακόμα. Κι αν δεν θέλετε να μείνετε με τη γλύκα του ενός φρούτου, ωραία πρόταση είναι και η κομπόστα φρουτοσαλάτας που εκτός από σκέτη συνοδεύεται με γιαούρτι, σαντιγί ή κρέμα.

Θέλετε να δώσετε στα σπιτικά γλυκά σας φρουτένια νότα; Φτιάξτε τα εύκολα και γρήγορα, χωρίς την έγνοια του καθαρίσματος ή της εποχικότητας αφού τα βρίσκετε καθαρισμένα κι έτοιμα σε κομμάτια, διατηρημένα σε σιρόπι αλλά και φυσικό χυμό.