Τα τελευταία χρόνια η Έλενα Παπαρίζου έχει δεχθεί τα πυρά πολλών αυτοχρηζόμενων «δικαστών» σχετικά με την αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση και τα περιττά κιλά που φαίνεται να έχει πάρει σε σύγκριση με τις μέρες του Number One.

Απ’ ό,τι φαίνεται βέβαια διόλου την απασχολούν τα κακόβουλα σχόλια. «Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είμαι πια 20. Έχω τις ρυτιδούλες μου, μεγάλη διαφορά έχει και το σώμα, δεν χάνεις κιλά τόσο εύκολα όσο παλιότερα, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί. Είμαι αυτή που είμαι. Ένα διάστημα έλεγα “όπα, Έλενα, ρουφήξου”. Μα γιατί; Μια ζωή έχουμε και είναι ωραία. Μπορώ να τη ζήσω, να τη γευτώ, να την απολαύσω, με την απλότητά της; Το “προσέχω για να έχω”, ναι, το κάνω, αλλά είναι άλλο πράγμα από την υστερία. Δεν μπορώ να καταπιέζομαι. Αν κάποιος με καταπιέσει, μπορεί να σκάσω. Φαντάζεσαι να καταπιέσω τον εαυτό μου;», είχε πει σε συνέντευξή της στο People.

Παρόλα αυτά κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά χωρίς σπουδαίες στερήσεις, χάρη στην αγαπημένη δίαιτα πολλών celebrities του Χόλιγουντ, τη δίαιτα της λεπτίνης.

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη η οποία είναι η κυρίως υπεύθυνη για τις καύσεις λίπους στο σώμα μας. Από εκείνη εξαρτάται η ποσότητα του λίπους που θα μετατραπεί σε ωφέλιμη για τον οργανισμό ενέργεια και η ποσότητα που θα αποθηκευτεί στο σώμα. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της όρεξης και του μεταβολισμού.

Η εν λόγω δίαιτα προτείνει την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, ώστε να διατηρούμε τη λεπτίνη σε σωστά επίπεδα και έτσι να μην πεινάμε, επιταχύνοντας παράλληλα το μεταβολισμό μας. Η δίαιτα βασίζεται σε κάποιες «σούπερ τροφές», όπως γκρέιπφρουτ, αμύγδαλα, σπανάκι, ντομάτα, αβγά, γιαούρτι, κεράσι, μήλο, ρόκα, μπρόκολο, λάχανο, πράσινο τσάι, καρότο, πιπεριά, λιναρόσπορος, βατόμουρο, μαρούλι, δημητριακά ολικής άλεσης, χυμός λεμονιού, πορτοκάλι. Μάλιστα, το χυμό λεμονιού επιβάλλεται να τον πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όταν διψάτε ή πεινάτε. Από την άλλη απαγορεύονται τροφές όπως τα αναψυκτικά, τα ποτά, ο καφές, οι χυμοί με ζάχαρη, η επεξεργασμένη ζάχαρη, τα λιπαρά τρόφιμα, τα γλυκά και το πρόχειρο φαγητό. Κλασικά δηλαδή τρόφιμα που όλοι οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να αποφεύγουμε!

Τα γεύματα στη δίαιτα της λεπτίνης είναι 3 ημερησίως και σε αυστηρό πρόγραμμα. Το πρωινό επιβάλλεται να έχει 12 ώρες διαφορά με το βραδινό, ενώ το μεσημεριανό αυστηρά απέχει 6 ώρες από το πρωινό και 6 από το βραδινό. Απαγορεύονται τα ενδιάμεσα γεύματα και τα σνακ, και η ποσότητα του κάθε γεύματος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της παλάμης. Για τη σωστή διεξαγωγή της δίαιτας, το μάσημα της τροφής θα πρέπει να γίνεται αργά, ώστε να μπορέσει να προλάβει στον εγκέφαλο η εντολή ότι το στομάχι γέμισε.