OliveMagazine

Αλμυρή κυκλαδίτικη τούρτα ψυγείου

Αλμυρή κυκλαδίτικη τούρτα ψυγείου

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καρβελάκι ψωμί, διαμέτρου 15εκ.
  • 200γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, σε λεπτές ροδέλες
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • Για τη διακόσμηση

  • αγκιναράκια από κονσέρβα
  • 6 ντοματίνια
  • 5 φύλλα κάππαρης
  • 10 ελιές μαύρες
  • 1 μπολ φύλλα ρόκας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το καρβέλι οριζόντια σε 3 φέτες πάχους 1½εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τον άνηθο την κάπαρη και τις λιαστές ντομάτες.

Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για το γλάσο, ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν, σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το γλάσο στο ψυγείο.

Τοποθετείτε σε πιατέλα μία φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου 15εκ. Βάζετε μέσα στη φόρμα την πρώτη φέτα καρβελιού, στρώνετε πάνω το μισό μίγμα ανθότυρου και ισιώνετε την επιφάνεια. Αραδιάζετε πάνω τις μισές ροδέλες ντομάτας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Τελειώνετε με την τρίτη φέτα από το καρβελάκι και αφαιρείτε τη φόρμα.

Αλείφετε την αλμυρή τούρτα με το γλάσο, στολίζετε με τα υλικά της διακόσμησης και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑