OliveMagazine

Βελούδινη χορτόσουπα με ξινόμηλα

Βελούδινη χορτόσουπα με ξινόμηλα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. διάφορα χόρτα άγρια (ζοχοί, σταμναγκάθι, ρόκα, αγριοράδικα)
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 2 πράσα μέτρια (μόνο το λευκό μέρος), σε ροδέλες
  • 2 πατάτες μέτριες σε κύβους
  • 2 ξινόμηλα καθαρισμένα, σε μέτριους κύβους
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι γαλοτύρι
  • μπούκοβο γλυκό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν κοχλάσει, ρίχνετε τα χόρτα και τα ζεματάτε για 4 - 5 λεπτά.

Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με μια πιρούνα και τα στραγγίζετε σε ένα τρυπητό. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ψιλοκόβετε και τα αφήνετε κατά μέρος. Πετάτε το νερό της κατσαρόλας και τη σκουπίζετε καλά.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα πράσα και τα σοτάρετε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα χόρτα με τις πατάτες και τα ξινόμηλα. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε και το ζωμό, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση. Τέλος, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάτε τη σούπα από το μπλέντερ, σε δόσεις. Για πιο φίνο αποτέλεσμα την περνάτε από λεπτό σουρωτήρι, τη μοιράζετε σε πιάτα και γαρνίρετε κάθε μερίδα με 1 κουτ. σούπας γαλοτύρι. Πασπαλίζετε με το μπούκοβο και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr