OliveMagazine

Εύκολη τάρτα σαν πίτσα

tarta-kremidia173933studiopaterakis

Εύκολη τάρτα σαν πίτσα

Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 120γρ. αλεύρι
  • 100γρ. κασέρι ή γραβιέρα Αγράφων τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 50γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την επικάλυψη

  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
  • 1-2 κουτ. σούπας κάππαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με σπάτουλα το αλεύρι με το κασέρι, τα αβγά, το γιαούρτι, το νερό και λίγο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει σαν πηχτός χυλός.

Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το χυλό. Τον ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τις γυρίζετε για λίγο μαζί με τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Τα απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας και πασπαλίζετε με ρίγανη. Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τα κυβάκια της φέτας, μοιράζετε την κάππαρη ομοιόμορφα και ψήνετε την τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑