OliveMagazine

Ζεστή φρουτοσαλάτα με γλυκό κρασί, παγωτό και σουσάμι

zesti froutosalata me glyko krasi

Ζεστή φρουτοσαλάτα με γλυκό κρασί, παγωτό και σουσάμι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. φράουλες
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα, σε μικρά κομματάκια
  • 2 μήλα Golden καθαρισμένα, σε μικρά κομματάκια
  • 1 μπανάνα ψιλοκομμένη
  • 2 ακτινίδια ώριμα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100γρ. μαύρα μούρα (κατεψυγμένα)
  • 2 νεροπότηρα γλυκό κρασί Σάμου
  • 25-30 φυλλαράκια βασιλικού πλατύφυλλου
  • 600γρ. παγωτό βανίλια
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα δύο νεροπότηρα γλυκό κρασί, ρίχνετε μέσα τα φυλλαράκια βασιλικού και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα βράζετε σιγανά μέχρι το κρασί να μειωθεί σε όγκο κατά το 1/3.

Ρίχνετε μέσα στο κρασί τα ψιλοκομμένα αχλάδια, τα ψιλοκομμένα μήλα και τα μούρα. Τα αφήνετε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή.

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις φράουλες, την μπανάνα και τα ακτινίδια. Τα αδειάζετε μέσα στη ζεστή φρουτοσαλάτα. Ανακατεύετε και αφαιρείτε τα φυλλαράκια βασιλικού.

Σερβίρετε τη ζεστή φρουτοσαλάτα σε μπολ μαζί με μία μπάλα παγωτό βανίλιας και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑