OliveMagazine

Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο

Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

  • 500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα

  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
  • 1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 5 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Στίβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.

Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα

Ψήνετε τους κεφτέδες: Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr