OliveMagazine

Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

ARNAKI GIOUVETSI

Κλασικό γιουβετσάκι με αρνάκι

Μερίδες:6-7
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι ή αρνάκι σε μερίδες (μπούτι και χεράκι μαζί)
  • ¾ του πακέτου κριθαράκι χοντρό
  • 1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 με τη φλούδα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε το κρέας καλύτερα στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία με το κρεμμύδι, τη δάφνη και το πορτοκάλι, σε μπόλικο νερό. Μόλις μαλακώσει, το σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί του.

Αφαιρείτε τα μικρά κοκκαλάκια και κρατάτε τα λιωμένα κρεμμύδια και το μεταφέρετε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, τα λιωμένα κρεμμύδια, τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το σκόρδο, προσθέτετε μια κουτάλα από το ζουμί και αλατάκι και μαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και μεταφέρετε σε πήλινη γάστρα το κρέας με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον υπόλοιπο ζωμό και ζεσταίνετε στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει το ζουμί να βράζει.

Ρίχνετε το κριθαράκι και τσεκάρετε ότι σκεπάζεται από το ζουμί. Αν όχι, προσθέτετε ζεστό νερό.

Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι, ανακατεύοντας πού και πού, προσθέτοντας ίσως λίγο νερό. Θα το κατεβάσετε όταν το κριθαράκι μοιάζει με ριζότο, έχει δηλαδή ακόμη μπόλικο ζουμί. Μην το φοβηθείτε. Μέχρι να φτάσει στο τραπέζι θα το έχει απορροφήσει παραμένοντας όμως ζουμερό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑