OliveMagazine

Κοτόπουλο με αμύγδαλα και κους-κους

kotopoulo-kouskous

Κοτόπουλο με αμύγδαλα και κους-κους

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 300γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 400γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 350γρ. κους-κους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 στίγματα ζαφορά
  • αλάτι, πιπέρι άσπρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μπολ, προσθέτετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για μια ώρα.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σοτάρετε με τις 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Σε ξεχωριστό τηγάνι σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά με το υπόλοιπο σπορέλαιο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα αμύγδαλα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να γίνουν χρυσά.

Βάζετε το ζωμό του κοτόπουλου σε κατσαρόλα να πάρει βράση και το κους κους σε ένα μπολ. Ρίχνετε καυτό το ζωμό στο κους κους, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ με πετσέτα βαμβακερή κι αφήνετε να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει. Τότε αφρατεύετε το κους κους ανακατεύοντας με πιρούνι. Σερβίρετε το κους κους σε πιατέλα, από πάνω βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου κι από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑