OliveMagazine

Μακαρονάδα με τόνο και ούζο

penes tono psi1

Μακαρονάδα με τόνο και ούζο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ή λίγο μπούκοβο και λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε.

Στραγγίζετε και τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τη ντομάτα και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε τη σάλτσα γιατί διαφορετικά θα σας πιτσιλίσει όλη την κουζίνα. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά και ρίχνετε τον μαϊντανό στο τέλος.

Ενώνετε τις πέννες με τη σάλτσα στο μάτι, φέρνοντας δυο-τρεις βόλτες, και σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Kάντε όπως οι Ιταλοί: μην συνοδεύετε ποτέ μια θαλασσινή μακαρονάδα με τυρί.


Όσοι αγαπούν την κρέμα γάλακτος στην pasta μπορούν να προσθέσουν στο τέλος μέχρι 4 κουταλιές της σούπας. Η σάλτσα γίνεται έτσι πιο ροζέ, πιο βελούδινη και αποκτά πιο ήπια γεύση.


Ο νοστιμότερος τόνος που κυκλοφορεί στην αγορά είναι ο τόνος Αλονήσου ο οποίος όμως κοστίζει λιγάκι ακριβά αλλά αξίζει τα λεφτά του. Θα τον βρείτε σε βαζάκια σε νερό ή ελαιόλαδο στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 και σε άλλα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑