Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη βάση: ανακατεύετε το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και κάνετε μια λακκούβα. Προσθέτετε το Flora και το αβγό και τρίβετε το μίγμα μέχρι να γίνει ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό κουταλιά κουταλιά ζυμώνοντας κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί. Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Δουλεύετε το ανθότυρο στο μίξερ μέχρι να γίνει ρευστό και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι, το σιμιγδάλι, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα και την κανέλα. Χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μοιράζετε τη ζύμη σε 8-10 μπαλίτσες και στη συνέχεια την ανοίγετε και την απλώνετε σε ατομικές φόρμες για ταρταλέτες πιέζοντας τις άκρες για να καλυφθούν λίγο τα πλαϊνά του καθενός. Στρώνετε τη γέμιση μέσα ομοιόμορφα και πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι. Ψήνετε τις μελόπιτες στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τις σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή