OliveMagazine

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250γρ. Βούτυρο Lurpak μαλακωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200-250γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • Για τη γέμιση

  • 4 μήλα μεγάλα ή 5 μέτρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 200-250γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την προτιμάτε)
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ δουλεύετε για λίγο το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Κάνετε λακκούβα στο μίγμα του αλευριού και ρίχνετε μέσα τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, μην το παραζυμώσετε!

Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο με το ένα μέρος να είναι μεγαλύτερο. Τυλίγετε τη μικρότερη ποσότητα ζύμης με μεμβράνη και τη βάζετε στην κατάψυξη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε μέσα το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Ανακατεύετε τα μήλα με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Βγάζετε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζετε μέσα τη γέμιση των μήλων. Βγάζετε από την κατάψυξη και την υπόλοιπη ζύμη και με αυτήν σκεπάζετε τη γέμιση, τρίβοντάς με τα δάχτυλα ή στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.

Ψήνετε τη μηλόπιτα στον φούρνο για 45-50 λεπτά, να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με ζάχαρη και κανέλα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑