OliveMagazine

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί

MPRIZOLES-ME-BALSAMIKOlive-magazine.gr_

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με μαρινάδα βαλσαμικού ξιδιού ψημένες στο χαρτί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φετούλες
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, αλάτι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ. Κατόπιν, τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα. Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά - ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Σερβίρετε αμέσως, ακουμπώντας ένα πακέτο σε κάθε πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑