OliveMagazine

Πίτα του βοσκού με κιμά αρνίσιο, αρακά και πουρέ πατάτας

pita tou voskou

Πίτα του βοσκού με κιμά αρνίσιο, αρακά και πουρέ πατάτας

Μερίδες:για ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κολοκύθι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότα ξυσμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την επικάλυψη πατάτας

  • 2 συσκευασίες Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα εβαπορέ
  • 800ml νερό
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • τριμμένη φρυγανιά για το τελείωμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Ενδιάμεσα ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξυσμένο κολοκύθι και το καρότο. Ανακατεύετε για λίγο και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε την ντομάτα και το μισό μαϊντανό. Σιγοβράζετε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα του. Προς το τέλος προσθέτετε τον αρακά και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Για την επικάλυψη της πατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε τον κιμά σε πυρίμαχο ταψί και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τον έτοιμο Πουρέ Πατάτας. Πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε και τη φρυγανιά και ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει λίγο η επιφάνειά της. Σερβίρετε μετά από λίγο, κόβοντας σε κομμάτια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑